Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē skanēs alternatīvā mūzika

18. februārī ar pašmāju grupu Sonntags Legion un Tribes of the City koncertu tiks atklāts muzikālais cikls Ceļabiedri, kurā dažādas alternatīvās mūzikas grupas klausītājiem stāstīs katra savu ceļu, apvienojot muzikālo skanējumu ar vizuālo apdari

Atjaunotajā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē notiks četri koncerti, kas klausītajiem piedāvās līdztekus mūziķiem izstaigāt viņu ceļus, atkalredzēties ar iemīļotām grupām vai iepazīt jaunas muzikālās apvienības. Cikla Ceļabiedri galvenais vēstījums – kultūrā ir dažādi ceļi, kurus izstaigāt, un tos klausītāji varēs izstaigāt kopā ar alternatīvās mūzikas grupām. Katra no tām ir unikāla – ikvienai apvienībai, kas piedalīsies ciklā, ir stāstāms savs stāsts, ejams savs ceļš. 

Pirmais koncerts Ziemas ceļš notiks 18. februārī plkst. 19. Kopīgā muzikālā ceļojumā dosies kolektīvi Sonntags Legion un Tribes of the City. Grupu stilistika un mūzikas radītā noskaņa ir līdzīga, bet katrai apvienībai ir savs, daudzu gadu garumā noslīpēts rokraksts. Koncertu uzvedumu papildinās īpaši šim pasākumam izveidoti videomākslas darbi.

Apvienību Sonntags Legion veido mūziķi no vairākiem Latvijas neatkarīgās mūzikas ainavā zināmiem ansambļiem (Soundarcade, S.I.L.S., Tesa, Band versus Music) – Ģirts Strumpmanis (vokāls, ģitāra), Lauris Ābele (ģitāra), Raitis Ābele (ģitāra, mandolīna), Ivars Kalvis (bass), Jānis Burmeisters (bungas) un Madara Fogelmane (čells, vokāls). Sonntags Legion skanējumā oriģināli apvienoti psihedēlijas, post-grunge, folkmūzikas un kamermūzikas elementi. Grupas daiļradi raksturo gan trīsminūšu instrumentālas, liriskas poēmas, gan vairāk nekā desmit minūšu "simfonijas" ar ģitāras solo un stīgu aranžijām. Grupa ir izdevusi divus albumus Acid Rain Will Eat Our Culture un Gute Nacht in the Middle of the Sea ierakstu kompānijas Naba Music/Melo Records paspārnē.

Mūziku var klausīties šeit

Savukārt Tribes of the City ir atmosfēriska šūgeiza grupa, kas kopš 2003. gada izdevusi četrus studijas ierakstus. Grupas jaunākais albums Rust and Gold 2019. gadā ieguvis Austras balvu, kā arī ticis nominēts prestižajai Eiropas neatkarīgās mūzikas balvai IMPALA. Gadu gaitā grupas koncertskanējums ir kļuvis vēl dziļāks un izteiksmīgāks, teksti kļuvuši tiešāki un video – eksperimentālāki.

Dziesma Take Me to That Beach ir pirmais singls no topošā piektā albuma un ir veltījums Sārnates pludmalei Kurzemes piekrastē.

Ansamblī Tribes of the City spēlē veido Sergejs Jaramišjans (ģitāra), Ksenija Sundejeva (vokāls, ģitāra), Ints Barkāns (bungas), Jānis Liepiņš (bass) un Ivars Pommers (ģitāra).

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja