Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mikas koncertu Arēnā Rīga iesildīs duets Xylaroo

Pirms britu mūziķa un komponista Mikas snieguma 22. maijā _Arēnā Rīga _uzstāsies māsu duets Xylaroo, informē mākslinieka menedžments.

Xylaroo stils tiek raksturots kā folkmūzika, taču pateicoties daudzu valstu un kultūru sakausējumam, kas veidojis māsu dzīvi, robežas ir ievērojami plašākas, ietverot sevī gan Āzijas, gan Eiropas kultūras toņus.

Koko un Hollijas Čāntu saknes ir Papua Jaungvinejā, bet periodiski viņas dzīvojušas Honkongā, Filipīnās, Šrilankā, Šveicē un Lielbritānijā. Patlaban apmetušās Londonas austrumu pusē, kur attīsta savas komponēšanas un muzikālās prasmes. Rezultāts ir 3. jūnijā klajā nākošais Xylaroo debijas albums Sweetooth.

Jaunākā māsa Koko jau deviņu gadu vecumā sākusi spēlēt ģitāru, un tieši Šrilankas periodu abas māsas akcentē kā visnozīmīgāko viņu muzikālo spēju sekmēšanā. "Tur katrā ciematā cilvēki spēlē ģitāru un dzied," atceras Koko. "Bet es tur vēl biju gana kautrīga. Hollija bija drošāka, pārliecinātāka par savu balsi, un tad tā harmoniskā sadziedāšanās kaut kā viegli nāca... Laikam to noteica māsu saderība." Tieši māsu balsu harmoniju, kas tik dabiski papildina viena otru, ir tā, ko pirmkārt akcentē mūzikas apskatnieki. "Tikai dažus pēdējos gadus mēs sākām sevi apzināties kā grupu. Ja jūs esat māsas, kopā būšana netiek uztverta tik nopietni. Tu vienkārši spēlē un dziedi," komentē Koko.

Par Xylaroo drīzumā iznākošā debijas albuma singlu izvēlēta dziesma Sunshine - gaiša un enerģiska kompozīcija, kas vienlaikus nebaidās risināt nopietnus jautājumus. Sirsnīga iepazīšanās, kas dažviet atsauc atmiņā Ninu Simoni vai Edīti Piafu.

22. maijā sava jaunākā albuma No Place In Heaven koncerttūres ietvaros Arēnā Rīga uzstāsies britu mūziķis un komponists Mika. Biļešu iepriekšpārdošana www.bilesuserviss.lv un visā Biļešu serviss tīklā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja