Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Mūzika skaņās un sirsnīgās sarunās. Inese Galante sāk interaktīvu pasākumu ciklu Viva Latvija!

Lielajā ģildē 12. septembrī plkst. 20 notiks pirmais koncerts jaunajā Ineses Galantes fonda pasākumu ciklā Viva Latvija!. Pasākumu unikalitāte ir interaktīvais formāts: koncerti būs apvienoti ar sarunu šovu stila norisi un meistarklasēm, kur mūziķi un izpildītāji dalīsies ar savas meistarības noslēpumiem un atbildēs uz zālē esošo klausītāju jautājumiem.

Šis būs īpašs notikums ne tikai mūzikas skolu audzēkņiem, bet visiem, kuri vēlas iepazīt māksliniekus tuvāk. Šim nolūkam atvērta īpaša telefona līnija – 20060630 –, uz kuru jau iepriekš var nosūtīt īsziņu ar jautājumu māksliniekam. Šāda iespēja būs arī koncerta laikā – vakara vadītājs un moderators Valters Krauze lasīs labākos no klausītāju iesūtītajiem jautājumiem gan operdīvai Inesei Galantei, gan pārējiem koncertsarunā iesaistītajiem māksliniekiem.

Ineses Galantes brīnišķīgo, silto balsi, tās samtaino tembru, niansētos pianissimo un spēju sasniegt dramatisma pilnu dziļumu ir iemīļojuši cilvēki visā pasaulē. Dziedātāja to likusi lietā gan koncertos, gan izrādēs, atveidojot ap 40 vadošo operlomu. Projekts Viva Latvija! ir izaudzis no Ineses Galantes aizsāktās radošās akcijas sociālajos tīklos. Maijā dziedātāja kopā ar pianistu Andreju Osokinu un jau ilggadēju savu sadarbības partneri nīderlandiešu saksofonistu Henku van Tvillertu Džulio Kačīni skaņdarbu Ave Maria ierakstīja videoversijā. Šo skaņdarbu, kuru patiesībā komponējis nevis itāļu baroka komponists Džulio Kačīni, bet krievu ģitārists, lautists un vēsturiskās mūzikas stilizāciju meistars Vladimirs Vavilovs 1970. gadā, tieši Inese Galante savulaik padarīja ļoti populāru visā pasaulē, iekļaujot savā diskā Debut. Albums, ko laida klajā britu skaņu ierakstu nams Campion Records, ieguva gan zelta, gan platīna statusu. Šodien šis izpildījums ir kļuvis ikonisks, tas nesen iekļauts arī virtuālajā ekskursijā pa leģendāro Parīzes Dievmātes katedrāli. Ave Maria izskanēs arī koncertā Lielajā ģildē.

Inese Galante, muzicējot kopā ar pianistu Aldi Liepiņu, sestdienas koncertā izpildīs publikas iemīļotas kompozīcijas, tostarp arī leģendāro Summertime no Džordža Gēršvina operas Porgijs un Besa. Koncertā skanēs arī ārijas un mīlas dueti no pasaules operām, ko Inese Galante dziedās kopā ar jauno tenoru Artjomu Safronovu un baritonu Daniilu Kuzminu. Abi ir iepriekšējo gadu konkursu Ineses Galantes talanti uzvarētāji. Jautājumus var uzdot arī citiem koncerta dalībniekiem – konkursa Ineses Galantes talanti laureātiem Irinai Dzodcojevai (soprāns), Klementam Aleksānam (baritons), Valteram Gleškem (tenors). Nākamajā Viva Latvija! pasākumā 17. septembrī Lielajā ģildē uzstāsies etnomūzikas grupa Tautumeitas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja