Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mūziķi aicina sargāt dabu

Sekojot tādiem pasaulslaveniem mūziķiem kā U2, Midnight Oil, Pīters Gabriels un daudziem citiem, kuri iesaistījušies dabas aizsardzības akcijās ar piedalīšanos CD izlasēs, uzstāšanos koncertos un saviem izteikumiem, arī Latvijā sākas ikmēneša koncertu sērija Zaļā 4diena kinoteātrī K Suns. Kā pirmā 26.

februārī uzstāsies grupa The Mundane, kas vienmēr paudusi pozitīvu attieksmi pret dabu un tās saglabāšanu. Piemēram, savas dziesmas Griežam nost klipā mūziķi vēršas pret daudzdzīvokļu māju rajonu debesu ainavas sabojāšanu ar kabeļu mudžekļiem, kas pārraida bezjēdzīgus televīzijas šovus un reklāmas. "Daba mums signalizē ar lietusgāzēm februārī, izmirstošām sugām, ar to, ka dzeramais ūdens jāpērk veikalā. Cilvēki to redz, taču, ikdienas problēmu pārņemti, nevēlas pievērst tam uzmanību," tā The Mundane, kuriem pēc pirmā albuma Klaji meli iznākšanas iestājās mazāk aktīvs periods — jaunas dziesmas parādījās reti, tomēr grupa joprojām uzstājas — pēdējie koncerti bija Toma Grēviņa gada nogalē rīkotajos pasākumos Strawberries In Christmas Time. Grupa joprojām un jau ilgstoši strādā pie sava jaunā albuma, bet dziedātājs Gatis Zaķis darbojas studijā Sound Division un abās pēdējās Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas piešķiršanas ceremonijās tika sumināts kā daudzu veiksmīgu albumu skaņu inženieris. The Mundane sastāvā ir notikušas izmaiņas un tagad tajā darbojas kādreizējais zēnu trio Caffe dalībnieks un ZTV mūzikas raidījumu vadītājs Andis Grīva.

The Mundane kopā ar Zaļās 4dienas draugiem — Pasaules Dabas fondu — aicina 28.martā plkst.20.30 vienu stundu izslēgt elektrisko apgaismojumu, lai simboliski pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām akcijā Zemes stunda.

Turpmākie Zaļās 4dienas pasākumi paredzēti 26.martā ar mūziķi El Mars, kurš pērnā gada nogalē izdevis debijas albumu, bet 9.aprīlī, kas iekrīt Zaļajā ceturtdienā arī pēc baznīcas kalendāra, koncertu sniegs Anete, kura pazīstama kā grupas Tramplīni dalībniece.4

Koncerts

Zaļā 4diena

Kinoteātrī K Suns 26.II plkst.21

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja