Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nakts neilgs mūžīgi. Diena atgriezīsies. Daugavpilī un Ventspilī notiks koncerti Ukrainas atbalstam

Atbalstīt kara plosīto Ukrainu gan morāli, gan ar naudas ziedošanu Latvijas iedzīvotājus šajā nedēļas nogalē aicina divi plaši koncerti.

Svētdien, 3. aprīlī, plkst. 19.00 Ventspilī koncertzālē Latvija notiks labdarības koncerts Nakts nevar ilgt mūžīgi. Visi no biļešu pārdošanas gūtie ieņēmumi (gan apmeklējumam klātienē, gan piekļuvei koncerta pārraidei tiešsaistē Biļešu paradīzē) tiks novirzīti palīdzībai Ukrainas karā cietušajiem. Koncertā izskanēs mūzika no divu ievērojamu dažādu paaudžu un atšķirīgu pasauļu skaņražu cikliem. Klausītāji dzirdēs ievērojamā XX un XXI gs. ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova dziesmas no cikla Klusās dziesmas (Stille Lieder jeb Silent Songs) baritona Armanda Siliņa un pianista Riharda Plešanova sniegumā, un pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos pazīstamā amerikāņu komponista Deivida Langa piecu dziesmu cikls Runā nāve (Death Speaks), kura lasījumam pievērsīsies soprāns Beāte Zviedre, vijolniece Marta Spārniņa, ģitārists Kaspars Vizulis un pianists Edgars Cīrulis.

Vienā no šī D. Langa cikla dziesmām Sāpes mainās rodamo frāzi "nakts nevar ilgt mūžīgi" mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo, kuri veidos koncerta vizuālo telpu, izvēlējušies par šī pasākuma vadmotīvu. "Šī frāze iezīmē gan nakti, kas šobrīd iestājusies mūsu visu prātos un cilvēku rīcībā, gan ticību, zināšanu, ka tā reiz beigsies. Diena atgriezīsies, kaut nakts jau vairākas nedēļas ir iestrēgusi. Nakti ierasts izmantot arī kā poētisku apzīmējumu ciešanām, un zinām arī, ka mirstot cilvēks aizver acis un iestājas tumsa. Tumsa pārņem gaismu, kad lidmašīnas bloķē sauli, bet tas nevar ilgt mūžīgi," teic Krista un Reinis Dzudzilo.

Tajā pašā 3. aprīlī plkst. 17.00 arī otrā Latvijas malā – Daugavpils Kultūras pilī – pulcēsies Latvijā pazīstami mākslinieki, lai labdarības koncertā paustu savu atbalstu Ukrainai un tās cilvēkiem. Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu Kultūras pilī, ielūgumus uz pasākumu iespējams rezervēt iepriekš Biļešu paradīzē, bet koncertu varēs vērot arī tiešraidē uz ekrāna Daugavpils Vienības laukumā. Pasākuma laikā tiks vākti ziedojumi. Koncertā piedalīsies plašs mūziķu loks: Aija Andrejeva, Anmary, ansis, Antra Stafecka, Atis Ieviņš, Bez PVN, Dabasu durovys, Dagamba, Elpa, Intars Busulis, Katō, Kautkaili, Laika suns, Patrisha, rolands če, Sudden Lights, Tautumeitas, projekts Latvia for Ukraine (Katrīna Gupalo, Loreta Reide, Gunārs Gaumigs, Miks Dukurs, Ilze Rijniece, Elizabete Vētra, Audiokvartāls, June River, Roberto Meloni, Edgars Vilcāns, Sub Scriptum, Anita Intaite), kā arī folkloras kopa Svātra, kamerorķestris Daugavpils Sinfonietta, orķestris Daugava un koris Daugava.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja