Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nedēļas nogalē būs festivāli "Sutas balss" un "Fontaine festival"

Divi ievērības cienīgi festivāli šogad notiek vienā nedēļas nogalē

Latvijā notiekošo festivālu pārklāšanās vienā nedēļas nogalē visgrūtākā ir rīdziniekiem — viņiem došanās divu simtu kilometru attālumā uz vienu vai otru pusi maksātu tikpat daudz notērēta benzīna un nodeldētu riepu vai sabiedriskajā transportā iztērētu latu kā Latvijas rietumu vai austrumu daļas iedzīvotājiem. Šajā nedēļas nogalē — 14. un 15.augustā — par apmeklētājiem savstarpēji cīnīsies divi jau pietiekami slaveni festivāli — Alūksnes rajona Jaunalūksnes pagasta Sprīdīšos notiekošais rokmūzikas cienītāju saiets Sutas balss un Liepājas, iespējams, pat visas Latvijas slavenākā rokkluba paspārnē notiekošais Fontaine Festival.

Apmeklētājam mēģināt saķert sajūtas no viena un otra varētu būt pagrūti, bet viena otra grupa gan pamanīsies uzspēlēt un novērtēt abus — tie ir Latvijas pankroka celmlauži Inokentijs Mārpls (att.) ar Dambi priekšgalā, jaunie un pārliecinošie hārdrokeri Rebel Yell (att.) un SIA Radikal, kurā ģitāru spēlē pazīstamais radio un televīzijas cilvēks, nu arī krodziņa Rock"n"Rīga muzikālais direktors Gustavs Terzens.

Ellē spīd saule

Līdz šim bija ierasts, ka līdzās labākajām latviešu rokgrupām katru gadu Fontaine Festival spēlēja arī ārzemju zvaigznes, bet šis gads ir drusku pieticīgāks, tomēr atmosfēra nemainīsies, jo toni Fontaine klubā un tā pagalmā, kur ir lielā skatuve, tik un tā nosaka vietējie.

Šogad festivāla pirmajā dienā uz kluba skatuves spēlēs konkursa Flashlight finālisti Sol Luna, Carpe Diem, Acid Rain un Abstinence, lai noteiktu uzvarētāju, kurš varēs ierakstīt albumu uz Luija Fonteina kunga rēķina. Āra skatuve jeb Gipsy Stage piedāvās Habemus, Frank Zappa Project, Mavourneen (Dānija), The Hobos un Kuchenbeat. Otrajā dienā klubā būs Barrel, SIA Radikal, The Bodybags (Irāka) un Cilice (Nīderlande). Ārpusē spēlēs Flashlight iepriekšējo gadu uzvarētāji The Snips un Rebel Yell, kā arī Spichki (Lietuva), All Day Long, The Valkyrians (Somija), Inokentijs Mārpls un Apēdājs. Nav šaubu, ka būs tik karsti, kā Fontaine ierasts, — ne velti festivāla apakšnosaukums ir Sunshine In The Hell.

Latviešu Vudstoka

Šogad slavenākajam no visu laiku festivāliem — 1969.gada Vudstokai — ir apaļa jubileja, un Sutas balss varētu pretendēt uz latviešu Vudstokas statusu, jo grupu uzstāšanās grafiks netiek izpausts arī tās interneta lapā. Tas norāda, ka līdzīgi kā 1969.gada Vudstokā festivālā ir jāaizmirst par tādu jēdzienu kā laiks un tas jābauda kā pusnomoda rokenrola sapnis. Ir zināms grupu saraksts, un tajā ir Tumors, Inokentijs Mārpls, Thursday 12th, Wild, SIA Radikal, Collide, Rūsa, Trauma Moralis, In the Box, no miega pauzes modušās Lietotas mēbeles no Holandes, Acid Rain, Animal Stampede, Helid, Disease, Angervoice, 2tie, Screampiece, Suņa stunda, Tabea Thoren, GhettoZloba, Rebel Yell, Synodic, Tērauds, Nova, Travolta, Totenkopf, 1/2H ½W, Heil, Seat Free, Drunk Punk, KGDJ, Kiss of the Dolls, EPT, Uz sienas rakstīts, Motorium, Snowbrand, V.I.P.P. Basbočka, 3 promiles un festivāla tēva Gintera Čerbikova grupa Putna galvas. Ar īpašu rituālu septiņas minūtes pēc festivāla pirmās pusnakts tiks godināta Vudstoka — tas būs brīdis, kad tieši pirms četrdesmit gadiem Vudstokas festivālu ar savu uzstāšanos sāka Ričijs Heivenss.

***

Festivāli

Sutas balss Jaunalūksnes Pagasta Sprīdīšos 14.—15.VIII

Biļetes pie ieejas, cena Ls 10 (divām dienām)

Fontaine Festival Liepājā 14.—15.VIII

Biļetes Biļešu servisa tīklā, cena Ls 5 (divām dienām), Ls 3 (vienai dienai). Pie ieejas — Ls 6 (divām dienām), Ls 4 (vienai dienai)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja