Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noskaidrotas piecas pagājušajā gadā Latvijas radiostacijās visvairāk spēlētās latviešu dziesmas

Apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) noskaidrojusi piecas Latvijā radītās dziesmas, kuras šogad pretendē uz Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons kategorijā Radio hits. Par šo balvu sacentīsies grupas Astro’n’out, Musiqq, Singapūras satīns ar Horenu Stalbi, Instrumenti un Prāta vētra, informēja balvas Zelta mikrofons pārstāve Ilze Pleša.

Balstoties uz radiostaciju datiem, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība Zelta mikrofona balvai kategorijā Radio hits izvirzījusi grupas Astro`n`out dziesmu Multivitamīnu multipaka, Singapūras Satīns feat. Horens Stalbe dziesmu Piededzini mann, Musiqq Sāc ar sevi, grupas Instrumenti un Prāta vētras dziesmu Te saule aust un Instrumentu dziesmu Visā Visumā Visums ir viss.

No šī gada nominantiem tikai Prāta vētra līdz šim ir godināta kā Radio hita laureāte. Tā arī saņēmusi vislielāko Radio hita apbalvojumu skaitu Mūzikas ierakstu gada balvas vēsturē – kopskaitā tā uzvarējusi astoņas reizes ar dziesmām Tavas mājas manā azotē, Puse no sirds, Brīvdienas nav manas laimīgās dienas, My star / Īssavienojums, Maybe, Colder, Skolzkie ulici un Debesis iekrita tevī. Otrajā vietā ir Dons ar hitiem Signāls, Pāriet bailes, Dieviņš, Pa ceļam un Salauzta sirds. Līdz šim neviens no pārējiem nominantiem nav saņēmis balvu kategorijā Radio hits.

Lai noteiktu nominantus, LaIPA apkopoja datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2019. gadā. Rezultātus veido 10 radiostacijas: Radio Skonto, Radio TEV, Radio SWH, Radio Star FM, Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Radio Pieci, Kurzemes Radio, Rietumu Radio, Relax FM/Capital FM.

Uz Radio hita balvu pretendē ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un publicēti laika posmā no 2018. gada 2. decembra līdz 2019. gada 1. decembrim. Visvairāk atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem. Pieciniekā var iekļūt dziesmas, kas skanējušas vismaz trīs radiostacijās.

Šī gada rezultātus varēs uzzināt 18. februārī, kad Dailes teātrī jau 24. reizi tiks pasniegti Zelta mikrofoni pagājušā gada izcilākajiem Latvijas mūzikas ierakstiem. Skatītājus priecēs aktuālāko mūziķu priekšnesumi un pirmatskaņojumi. Svētku ceremonijai būs iespējams sekot līdzi kanālos LNT, TV3, kā arī portālā 3play.lv

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja