Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Noskaidroti Eirovīzijas pirmie finālisti

Ap pusnakti starp 20. un 21. maiju Serbijas galvaspilsētā Belgradā noslēdzās starptautiskā dziesmu konkursa „Eirovīzija 2008” pirmais pusfināls, un kļuva zināmi pirmie desmit finālisti, kas, iespējams, jau 24. maijā notiekošajā finālā sacentīsies ar mūsu valsts projektu „Pirates of the Sea”.

Finālā sacentīsies šādas desmit valstis: Grieķija, kuras dziesmiņa būtu raksturojama kā kūrorta diskotēku produkts; Izraēla, kuras izpildītāja dziesmu sacerējusi "Dana International" — tā pati transseksuāle, kura uzvarēja „Eirovīzijā” pirms desmit gadiem; Krievijas pārstāvis Dima Bilans, kura priekšnesumu kuplināja vijolnieks un daiļslidotājs; Polija, kuras pārstāve izcēlās ar ārkārtīgi skaistu balsi; Somija, kuru pārstāv smagā metāla grupa, kas, šķiet, turpina „Eirovīzijas” uzvarētāju — grupas „Lordi” — tradīcijas; Rumānija, kuras solista balss tembrs atsauc atmiņā Andrea Bočelli balsi; Bosnija & Hercegovina, kuras priekšnesumu komentētājs Kārlis Streips raksturoja kā „līgavu šovu”; Azerbaidžāna — Eirovīzijas konkursa debitanti ar visnotaļ interesantu priekšnesumu, ko piedāvā zobārsts un ekonomists; Norvēģija ar dziesmu, kas vairāk tomēr piestāvētu Dienvideiropai un Armēnija ar samērā pabālu priekšnesumu. Tomēr — skatītāji un balsotāji tā ir lēmuši, un mums atliek ar to samierināties. Tādēļ pat drusku žēl, ka „pirātiem” nenāksies sacensties ar īru tītaru Dastinu un igauņu projektu „Crazy Radio”. Lai gan, no otras puses — tas nozīmē, ka finālā būs par diviem spilgtiem šoviem mazāk. Iespējams, tas Latvijai nenāks par sliktu...

Tagad atliek vien gaidīt ceturtdienu, un, ja mums paveiksies — arī sestdienu, 24.maiju, kad Belgradā risināsies „Eirovīzijas” fināls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja