Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noskaņa, harmonija, emocijas, iedvesma. Raimonds Tiguls atkal aicina uz koncertu Talsu Tiguļkalnā

Līdz ar jūniju jau atkal ir pienācis laiks, kad Talsus pieskandina komponista talsenieka Raimonda Tigula rīkotais ikgadējais brīvdabas koncerts Tiguļkalns.

Pateicoties Talsu novada pašvaldības un komponista draugu, vietējo uzņēmēju SIA Vika Wood, SIA Kurekss un Visual Media atbalstam, tas ir pārdzīvojis gan kovidpandēmiju, gan citas krīzes un joprojām klausītājiem ir pieejams bez maksas. Atliek vien paņemt padusē sēžampaklājiņu un siltu pledu un doties uz Tiguļkalnu – šovasar 3. jūnijā plkst. 20.00.

Koncerts Tiguļkalns, kurā Raimonds Tiguls muzicē kopā ar domubiedriem gan tepat no Latvijas, gan citām zemēm, ir skaista un gaidīta tradīcija. Brīvdabas koncerts augstākajā no deviņiem Talsu pakalniem notiks jau divpadsmito reizi. Notikums, kurā komponists katru gadu aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, rada īpašu sajūtu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam. Programma vienmēr ir rūpīgi pārdomāta. Šoreiz Raimonds Tiguls un aktieris Kaspars Znotiņš kopīgā priekšnesumā pieminēs dzejnieku Imantu Ziedoni viņa 90. jubilejas reizē.

Tiguļkalnā šogad viesosies Lielās mūzikas balvas nominanti čelliste Inga Ozola, arfiste Ieva Šablovska un pianists Rihards Plešanovs. Viņu izpildījumā dzirdēsim Raimonda Tigula jaundarbu It’s Time. Ar solo programmu uzstāsies Tiguļkalna koncertu rezidējošie mūziķi – ģitārists Rihards Lībietis un basģitārists Roberts Rasa. Stīgu orķestra izpildījumā izskanēs Raimonda Tigula komponētā mūzika Ināras Kolmanes filmai Mātes piens, kas radīta pēc Noras Ikstenas romāna motīviem.

Ceļu uz Dziesmu svētkiem, kuri būs jau pavisam drīz, rādīs Raimonda Tigula skaistākās kora dziesmas jauniešu kora Kamēr…, Renāra Kaupera un diriģenta Jurģa Cābuļa izpildījumā. Programmā iekļauti gan jauni skaņdarbi, gan vairākas tautā iemīļotas komponista dziesmas. Lec, saulīte un Dod, Dieviņi jau ir skanējušas Dziesmu un deju svētkos un ir piepulcējušās to spilgtākajām un dziļākajām muzikālajām zīmēm.

Ikgadējie brīvdabas koncerti Tiguļkalnā aizsākās 2012. gadā kā iecere ik vasaru tur vienkopus pulcēt mūziķus, ar kuriem Raimonda Tigula veidotajos sadarbības projektos atspoguļojas gan komponista daiļrades daudzpusība, gan Latvijas dabai, tautai, kultūrai un dzīvesziņai raksturīgās sajūtas un īpašais skanējums. Šī notikuma atslēgvārdi ir noskaņa, emocijas, iedvesma, miers un harmonija. Sirsnīgā gaisotnē klausītājus uzrunā komponists, lieliski izpildītāji un mūzika, kas skan gan Dziesmu svētku estrādē, gan koncertzālēs visā pasaulē. Atliek vien baudīt vakaru un dzīvi, klausoties ārpasaules mūzikas skaņās un veroties debesīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja