Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Noslēgušies Mūzikas akadēmijas vēsturē vērienīgākie būvdarbi

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) noslēgts tās vēsturē lielākais būvprojekts ar kopējo finansējumu 1 149 869 latu apmērā. Ar Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu veikta JVLMA vestibila un ārējās fasādes restaurācija, izbūvēts mansarda stāvs, lifts, kā arī izveidota skaņu ierakstu studija.

Kopš 2009. gada JVLMA ar ERAF atbalstu īstenots akadēmijas pastāvēšanas vēsturē vērienīgākais būvprojekts JVLMA telpu, bibliotēkas un aprīkojuma modernizēšana studiju programmu kvalitātes uzlabošanai un studiju pieejamības nodrošināšana personām ar funkcionāliem traucējumiem. Projekta kopējais finansējums ir 1 149 869 lati, no kuriem 977 388 lati ir ERAF piešķirtie finanšu līdzekļi, 82 446 lati ir valsts budžeta finansējums, savukārt 90 035 lati ir JVLMA pašfinansējums, portālu Kulturasdiena.lv informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.

2010. gada 19. maijā starp JVLMA un Valsts izglītības attīstības aģentūru tika noslēgts projekta īstenošanas līgums. Projekta skices izstrādāja arhitekte Ārija Cīrule, uz kuru pamata būvprojektu veidoja SIA 1.618, būvprojekta īstenošana uzticēta SIA Velve, savukārt būvdarbu uzraudzību veica SIA Būvalts. Oficiālais projekta noslēgums plānots šogad maijā.

Īstenotajā būvprojektā tika veikti plaši rekonstrukcijas darbi - atjaunota akadēmijas fasāde no Raiņa bulvāra puses, kā arī restaurēts tās centrālais vestibils, saglabājot JVLMA vēsturisko interjeru, kas ir viena no Rīgas kultūras vizītkartēm. Projektā iegādāta un centrālajā vestibilā uzstādīta digitālā afiša, lai veicinātu mācību procesa efektīvāku organizēšanai un informācijas pieejamību.

Lai uzlabotu studiju procesa un vides kvalitāti, izbūvēts akadēmijas trešais stāvs - mansarda stāvs. Studentiem un pasniedzējiem turpmāk būs pieejamas 29 jaunas telpas ar nepieciešamajām inženiertehniskajām komunikācijām, mēbelēm un aprīkojumu, kuru skaitā ir džeza klase, mācību telpas studiju procesa atbalstam un palīgtelpas ar kopējo platību 887,6 kvadrātmetri. Jaunās telpas ir pielāgotas personām ar funkcionāliem traucējumiem, nodrošinot to iekļūšanu akadēmijā, gan pārvietošanos pa tās telpām un stāviem, izmatojot jaunizbūvēto lifta konstrukciju ar piebūve no JVLMA pagalma puses. Pašlaik mansarda stāvā ir apskatāma JVLMA un Swedbank Gada balvas 2011 laureāta profesora Jāņa Maļecka mākslas fotogrāfiju izstāde.

Mansarda stāvā izveidota pilnībā aprīkota skaņu ierakstu studija kā centrālais studiju procesa elements jaunizveidotās Mūzikas tehnoloģiju katedras turpmākajā darbā. Kopš 2011./2012. akadēmiskā gada katedrā tiek īstenota Latvijā vienīgā profesionālā bakalaura studiju programma Skaņu režija. Turklāt sadarbībā ar SIA Yamaha Latvia iegādāti 18 jauni pianīni un flīģeļi, kas veicinās individuālo nodarbību pieejamību.

Būvprojektā modernizēta un labiekārtota JVLMA bibliotēka un fonotēka, iegūstot jaunas mēbeles un mūsdienu tehnoloģiju prasībām atbilstošu audiovizuālo aprīkojumu. Izbūvētās telpas 2011. gada 22. decembrī tika nodotas ekspluatācijā, lai šogad, sākoties pavasara semestrim, šajās telpās varētu sākt studijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja