Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Notiks tiešsaistes meistarklases Karaliskā Concertgebouw orķestra vadošās flautistes Emīlijas Beinones vadībā

Trešdien, 10. martā, no plkst. 15 līdz 18 varēs vērot Emīlijas Beinones, Karaliskā Concertgebouw orķestra vadošās flautistes, tiešsaistes meistarklases ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas (JMRMV) flautistēm.

Mūzikas meistarklases tiek organizētas festivāla Rīga Jūrmala mūzikas akadēmijas programmas ietvaros sadarbībā ar JVLMA, un tās skatāmas programmas Facebook lapā. 

Meistarklasēs piedalīsies Reina Kotlere (JMRMV, A.Klučnieka klase) un izpildīs A. Žolivē Linosa dziesmu, Darja Baranova (JVLMA, asoc. prof. I. Meijas klase) un izpildīs A. Ditijē Sonatīni flautai un klavierēm, kā arī Dārta Stašāne (JVLMA, prof. emeritus I. Sneibja klase), izpildot G. F. Tēlemana 12 fantāzijas flautai solo (la minorā, TWV 40:3) un K.Reinekes koncertu flautai Re mažorā, op.283, I Allegro molto moderato.

"Neraugoties uz šī brīža izaicinājumiem, ļoti priecājos, ka Rīga Jūrmala akadēmija atrod veidu, kā organizēt meistarklases tiešsaistē A+++ klases mūziķu vadībā. Emīlijas Beinones individuālajā tiešsaistes klasē piedalīsies divas JVLMA studentes un JMRMV audzēkne, kuras jau sevi apliecinājušas, astoņu pretendentu sastāvā piedaloties tiešsaistes atlasē uz šīm meistarklasēm. Esmu pārliecināts, ka kopīgiem spēkiem varam palīdzēt mūsu talantīgajiem studentiem kļūt par izcilībām un priecēt pasaules klausītāju ausis," saka Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas direktors un JVLMA Pūšaminstrumentu katedras vadītājs Ainars Šablovskis.

Dzimusi Velsā, savas flautas studijas Emīlija Beinone uzsāka Londonas Karaliskajā Mūzikas koledžā (Royal College of Music) pie Mārgaretas Ogonovskas (Margaret Ogonovsky), bet pēc tam studijas turpināja Karaliskajā akadēmija (Royal Academy) pie Viljama Beneta (William Bennett) un Alena Mariona (Alain Marion) Parīzē. 2002. gadā viņa kļuva par Karaliskās mūzikas akadēmijas stipendiāti.

Emīlija tiek uzskatīta par entuziastisku jaunās mūzikas protagonisti, un viņai tikuši sarakstīti vairāki jaundarbi, kuru autori ir daži no Lielbritānijas vadošajiem komponistiem: Džons Vūlrihs (John Woolrich), Sallija Bīmiša (Sally Beamish), Džonatans Davs (Jonathan Dove), Erolina Volena (Errolyn Wallen) un Roksana Panufnika (Roxanna Panufnik). Izglītība ir viena no Emīlijas sirdslietām. Viņa ir pasniedzēja Hāgas un Amsterdamas konservatorijās. 2009. gadā kopā ar Suzannu Volfu (Suzanne Wolff) viņa izveidoja Nīderlandes flautas akadēmiju (Neflac), kas organizē kursus un koncertus jaunajiem flautistiem no Nīderlandes, kā arī ārvalstu jaunajiem profesionāļiem.

Līdz šim organizēto Rīga Jūrmala mūzikas akadēmijas meistarklašu video ieraksti, piedaloties Karaliskā Concertgebouw orķestra, Bavārijas Radio simfoniskā orķestra vadošajiem mūziķiem, kā arī baritonam Bendžaminam Aplam, vijolniekam Reno Kapisonam un mecosoprānam Alisei Kūtai pieejami mājaslapā https://riga-jurmala.com/lv/meistarklases-2021/.

Vairāk par mūzikas festivālu Rīga Jūrmala: www.riga-jurmala.com

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja