Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ojāra Vācieša muzejā atklās Gvido Kajona fotogrāfiju izstādi Ievērojamu cilvēku dzīve

Ojāra Vācieša muzejā O. Vācieša ielā 19, Rīgā, 5. septembrī plkst. 17.30 tiks atklāta Gvido Kajona fotogrāfiju izstāde Ievērojamu cilvēku dzīve, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Zalāns.

Gvido Kajons (1955) ar fotografēšanu nodarbojas kopš 13 gadu vecuma, beidzis Politehniskā institūta radiotehnikas un sakaru fakultāti. Viņa fotogrāfijas ir tikušas izstādītas Rīgā, Vācijā, Polijā, Dānijā, Bulgārijā, Kanādā un citviet. Melnbaltas pilsētvides ainavas ir Kajona firmas zīme.

Par savu pievēršanos šai mākslai fotogrāfs intervijā Rīgas Laiks stāsta: “Tā ir fenomenāla dabas parādība. Šī vēlēšanās, izrādās, ir bijusi iekšā, nez kāpēc bez kāda ārēja pamudinājuma es pēkšņi gribu to darīt un man tas liekas šausmīgi interesanti, bez tā nevar vairs dzīvot. Es to sajutu kādā sestajā klasē — nepārvaramu vēlmi nodarboties ar šo procesu. Atvilktnē atradās fotoaparāts, ko vecaistēvs bija atradis uz ielas trīsdesmitajos gados — pie logiem kādreiz bija dzelzs caurules, lai dzērāji neizsit skatlogus, un tur tas bija uzkārts un aizmirsts. Dīvainākais, ka man šis fotoaparāts bija acu priekšā visu bērnību, jo atvilktne tika taisīta ciet un vaļā, un tas tur stāvēja, bet tikai vienā brīdī man pēkšņi likās, ka bez tā es vairs nevaru iztikt. Neviens man nelika to rokās, neviens nemācīja fotografēt — vienkārši tas sākās. Neizskaidrojami.”

Gvido Kajona izstādē Ievērojamu cilvēku dzīve portretētas sabiedrībā pazīstamas radošas personības – mūziķi, aktieri, dzejnieki, mākslinieki. Mākslas zinātniece Sarmīte Sīle par G. Kajona portretu sēriju teikusi: "Portretos nav nekā nejauša, un nav nejaušu modeļu". Fotogrāfu ar portretos redzamajiem cilvēkiem kopā savedis liktenis, atzīst autors, jo daudzi darbi tapuši paralēli pasūtījuma uzdevumiem. Portreti aptver trīsdesmit gadu ilgu laika periodu.

Ieeja atklāšanā bez maksas.                                                                                                               

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja