Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Operas Tanheizers pirmizrādē Vāgnera mekā piedalīsies transvestīts Šokolādes kūciņa

Ceturtdien, 25. jūlijā, Bavārijas pilsētā Baireitā sāksies viens no galvenajiem vasaras kultūras kalendāra notikumiem – Riharda Vāgnera operu festivāls, kuru dibinājis pats komponists un kurā nokļūt sapņo visi viņa mūzikas cienītāji

Festivāla izrādes notiek Bavārijas Svētku spēļu namā (Festspielhaus), kas tika atklāts 1876. gada 13. augustā ar Vāgnera tetraloģijas Nībelunga gredzens pirmizrādi. Komponists uzskatīja, ka šajā teātrī ir radīti ideāli akustiski apstākļi viņa darbu atskaņojumam. Teātris ir paredzēts tikai Vāgnera operu iestudējumiem.

Šogad programmā ir piecas operas, ieskaitot vienu jauniestudējumu. Kopumā notiks 32 izrādes. Šovakar festivālu atklās Tanheizera pirmizrāde, kuru iestudējis diriģents Valerijs Gergijevs un režisors Tobiass Kracers. Vācu režijas talants ir slavens ar novatoriskām, neordinārām klasikas interpretācijām.

Informācija par jauniestudējumiem Baireitā vienmēr tiek turēta noslēpumā, taču ir zināms, ka Tanheizerā piedalīsies prominentais Nigērijas izcelsmes Londonas kabarē mākslinieks transvestīts, vārdā Le Gateau Chocolat jeb Šokolādes kūciņa. Viņš ir apveltīts ar izcilām vokālajām spējām: mākslinieks ir izrādes īpašais viesis, viņš tēlos pats sevi. Šokolādes kūciņa ir slavens ne tikai ar kolorītiem solopriekšnesumiem klubos, bet arī ar to, ka regulāri piedalās laikmetīgās operas uzvedumos pasaulē. Mākslinieks ir uzstājies Londonas Karaliskajā operā, Vigmora zālē, Bārbikena centrā, Anglijas Nacionālajā operā, Glaindbornas festivālā, Sidnejas operā un citur.        

Vēl viena Baireitas festivāla intriga ir soprāna Annas Ņetrebko debija Riharda Vāgnera mekā: 14. un 18. augustā viņa atveidos Elzu operā Loengrīns (diriģents Kristiāns Tīlemanis, režisors Juvals Šārons). Līdz šim Anna Ņetrebko ir tēlojusi Elzu Drēzdenes Zempera operā un Sanktpēterburgas Marijas teātrī. Pārējās piecās Loengrīna izrādēs Baireitā šajā lomā būs dzirdama Kamilla Nīlunda. Jāatgādina, ka otro gadu pēc kārtas nelielo karaļa herolda lomu Loengrīnā dziedās basbaritons Egils Siliņš.  

Festivāls turpināsies līdz 28. augustam. Tajā skanēs arī Parsifāls (diriģents Semjons Bičkovs, režisors Ūve Ēriks Laufenbergs), Tristans un Izolde (diriģents Kristiāns Tīlemanis, režisore Katarīna Vāgnere) un Nirnbergas meistardziedoņi (diriģents Filips Žordāns, režisors Berijs Koskis).

Informācija: www.bayreuther-festspiele.de

Top komentāri

Nesaprotu
N
kāpēc sorosglobālistu diena mums Latvijā uzbāžas ar šādu slimnieku propagandu?
melnais humors
m
Rietumeiropa degradējas. Visas viņu piekoptās patoloģiskās novirzes un perversijas to galu galā nobeigs.
Enģeļa viesis
E
Zilo propagandas izrādes neapmeklēju!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja