Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Orķestrim Kremerata Baltica pasniegta prestižas Japānas Mākslas Asociācijas balva

Baltijas kamerorķestrim "Kremerata Baltica" svinīgā ceremonijā Berlīnē ceturtdien, 24.septembrī pasniegta Japānas Mākslas Asociācijas ikgadējā prestižā balva un naudas prēmija kultūrā un mākslā "Praemium Imperiale", informēja orķestra pārstāvji. Balva orķestrim piešķirta kategorijā „Jaunie mākslinieki” .

Šī balva pasaulē tiek pielīdzināta Nobela prēmijai kultūrā. Pasniegšanas ceremonija Berlīnē notika Japānas vēstniecībā, klātesot Japānas princim Viņai Augstībai Princim Hitači (Prinz Hitachi) un Viņas Augstībai Princesei Hitač. Turpat notikusi arī preses konference.


Japānas Mākslas Asociācija, kura piešķir šīs ikgadējās balvas, ir dibināta jau 1887.gadā. Tās pašreizējais patrons ir
Princis Hitači – Japānas Imperatora brālis. Balva tiek pasniegta gleznotājiem, tēlniekiem, teātra un kino māksliniekiem, arhitektiem un mūziķiem. Ceremonijā piedalījās arī Asociācijas prezidents Hisaši Hieda (Hisashi Hieda), Asociācijas
loceklis Otto Grāfs Lambsdorfs un bijušais Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Rihards fon Vaiczekers, kuri vienlaikus ir arī balvas komisijas locekļi. Komisijas, kuras sastāvā ir Lamberto Dini, Viljams H.Luers, Jasuhiro
Nakasone u.c., pastāvīgie padomnieki  ir arī Žaks Širaks, Davids Rokfellers, Davids Rokfellers juniors un Helmuts Šmits.

Orķestra Kremerata Baltica dibinātājs un vadītājs, vijolnieks Gidons Krēmers, kurš ceturtdien bija klāt ceremonijā, šobrīd jau ieradies Latvijā, lai piektdien, 25.septembrī  muzicētu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertā Lielajā ģildē. Viņš būs solists D.Šostakoviča 2.vijoļkoncerta atskaņojumā. Pašlaik orķestris un Gidons Krēmers pošas uz Eiropas koncertturneju, ko iesāks ar starptautisko čellu festivālu Vācijā, Kronbergā (no 28.septembra līdz 4.oktobrim). Novembrī Kremerata Baltica dosies Āzijas koncertturnejā, kur muzicēs Japānā, Dienvidkorejā, Malaizijā, Ķīnā, Honkongā, Šanhajā un Taivānā.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja