Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Papildināta un precizēta :Mārim Sirmajam un citiem diriģentiem prēmijas par izcilību

Valdība pirmdien pasaulē atzītā kora "Kamēr..." diriģentam Mārim Sirmajam par izcilību piešķīra 10 tūkstošus latu.

Kultūras ministrija paskaidro, ka rīkojumā par dziesmu un deju svētku papildu budžeta ieņēmumiem un izdevumiem tika paredzēti 20 tūkstoši latu Latvijas Televīzijai kameru īrei, lai nodrošinātu kvalitatīvu svētku norišu pārraidi. Taču televīzija radusi iespējas to darīt, neizmantojot šo naudu.

Apbalvojumi piešķirti Dziesmu un deju svētku biroja vadītājam un dziesmu svētku virsdiriģentam Romānam Vanagam, dziesmu svētku virsdiriģentam, noslēguma koncerta mākslinieciskajam vadītājam Mārim Sirmajam, deju svētku virsvadītājiem Jānim Purviņam un Jānim Ērglim.

Prēmijas apjoms pēc nodokļu nomaksas ir pieci tūkstoši latu Romānam Vanagam, Jānim Purviņam un Jānim Ērglim. Diriģenta Māra Sirmā prēmijas apjoms pēc nodokļu nomaksas ir desmit tūkstoši latu, ko sastāda prēmija par izcilu darbu Dziesmu svētku tradīcijas kopšanā, kā arī prēmija, ko valdība piešķīra, balstoties uz Nacionālās kultūras padomes lēmumu prēmēt diriģentu par izcilu darbu jauniešu kora Kamēr…projekta „Pasaules Saules dziesmas” sagatavošanā un realizācijā, kura koncerti aizsāka Dziesmu svētku nedēļu š.g. 3. un 4. jūlijā.

Kultūras ministrija norāda, ka dziesmu un deju svētki bija unikāli ar to, ka svētku nedēļa tika atklāta ar līdz šim nebijušu projektu "Pasaules Saules dziesmas".

"Māris Sirmais un "Kamēr..." ar projektu "Pasaules Saules dziesmas" ir izvērsuši Saules tematikas meklējumus ārpus Latvijas robežām, projektā uzaicinot piedalīties 17 komponistus no 16 pasaules valstīm, kuri ir sarakstījuši jaundarbus korim "Kamēr..." par Saules tematiku. Tādējādi ar šo projektu koris "Kamēr..." ir veicinājis Latvijas valsts atpazīstamību un Latvijas koru kultūras atpazīstamību pasaules mērogā, kā arī devis būtisku ieguldījumu dziesmu un deju svētku procesa attīstībā un popularizēšanā," norāda Kultūras ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja