Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Par klausītāju ziedojumu atjauno Liepājas simfoniskā orķestra stīgu instrumentus

Pateicoties klausītāju saziedotiem 450 latiem, iegādāti jauni astri 26 Liepājas simfoniskā orķestra mūziķu stīgu instrumentiem, informēja orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Nataļja Vecvagare. Tas bijis iespējams, pateicoties klausītāju atsaucībai aprīlī notikušajos koncertos, kad viņus aicināja ziedot orķestra instrumentu atjaunošanai un remontam.

Pēc N.Vecvagares teiktā, kopējie remonta izdevumi šiem lociņiem sastādīja 572 latus. Vēl tikai deviņiem instrumentiem ir jāveic astru nomaiņas un neliels lociņu remonta darbs un tad visa Liepājas simfoniskā orķestra stīgu instrumentu grupa varēs iepriecināt klausītājus ar uzlabotu skanējumu. Kā paskaidroja N.Vecvagare, vijoļu, altu, čellu un kontrabasu stīgas tiek ievibrētas ar lociņa palīdzību, un zirga astri lociņos ir būtiskākais skaņu veidojošais elements. Kā informēja N.Vecvagare, iesākot šo akciju, Liepājas simfoniskais orķestris īsteno ilgtermiņa projektu orķestra instrumentu atjaunošanai un iegādei. Katrs, kurš apmeklē orķestra koncertus un ziedo instrumentu remontam, personīgi piedalās šīs skaņas uzlabošanā, atgādināja N.Vecvagare.

Jāpiezīmē, ka uzlaboto orķestra skanējumu šovakar, 19.maijā būs iespējams novērtēt arī Liepājas simfoniskā orķestra koncertā "Dārgakmeņi" Lielajā ģildē, ar kurā orķestris sava galvenā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atkārtos Liepājā jau nospēlēto sezonas noslēgumkoncertu. Tajā skanēs Jāzepa Vītola svīta "Dārgakmeņi", Romualda Kalsona Klarnetes koncerts un Hektora Berlioza "Fantastiskā simfonija". Koncerta solists būs klarnetists, kultūras ministrs Ints Dālderis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja