Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par pirmo Austras balvas ieguvēju kļuvusi Alise Joste

11. novembrī Latvijas Radio 5 paziņots pirmās Austras balvas ieguvējs. Par to kļuvusi dziesminiece Alise Joste un viņas otrais studijas albums Hardships Are Ships, kas atzīts par labāko albumu Latvijā šogad, informēja balvas pārstāvis Normunds Vucāns.

Paziņot uzvarētāju radio studijā bija ieradušies Austras balvas organizatori Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns, kā arī mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, kurš vadīja apbalvošanas ceremoniju. Cita starpā viņi atzīmēja, ka uzvarētājs tika noteikts ļoti sīvā konkurencē, jo līdz pat pēdējā žūrijas dalībnieka balsojumam uz koktēlnieka Daniela Vainakovska radīto ozolkoka Austras koka trofeju pretendējuši trīs ieraksti, no kuriem par labāko beigās atzīts tieši Hardships Are Ships. Tāpat tika atklāts, ka pasākumu plānots rīkot arī pēc gada.

Tā kā Alise šajās dienās atrodas Lietuvā, par savu uzvaru viņa tika informēta telefoniski. Mūziķe neslēpa savu saviļņojumu, atzīstot, ka neesot ticējusi, ka varot uzvarēt: "Protams, man gribējās cerēt, ka es varētu būt uzvarētāja, taču es sev to neļāvu, jo likās, ka nē, tā taču nevar būt! Tā nu visu nakti nomurgoju, nevarēju kārtīgi pagulēt, gaidot šo mirkli. Tas ir ļoti liels gods būt pirmajai, kas iegūst Austras balvu, un esmu par to ārkārtīgi gandarīta!"

Austras balva ir apbalvojums gada labākajam Latvijas albumam, neatkarīgi no tā žanra vai popularitātes. Uz balvu varēja pretendēt pilnīgi visi mūzikas ieraksti, kas izdoti laika posmā no 2014. gada 18. novembra līdz šī gada 18. novembrim Latvijā vai ārzemēs, ar vismaz vienu latvieti starp šī darba autoriem. 

Austras balvas žūrijā līdz ar projekta organizētājiem - portāla Intro.lv žurnālistiem Lauri Anstrautu un Normundu Vucānu - atrodami arī daudzi no pazīstamākajiem vārdiem Latvijas mūzikas industrijā un žurnālistikā. To skaitā ir Pieci.lv dīdžeji Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, Radio 7 izveidotājs un ētera personība Egons Reiters, Positivus festivāla organizators Ģirts Majors, avīzes Diena mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, mūziķis Goran Gora, elektroniskās mūzikas producents un mūzikas žurnālists Alekss Kaulss, portāla Delfi kultūras redaktors Henriks Eliass Zēgners, hiphopa kultūras veicinātājs un žurnālists Mārtiņš Pavasaris, grupas Satellites LV līderis un portāla Tvnet mūzikas redaktors Jānis Žilde, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, kā arī Radio Naba dīdžejs Atis Žagars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja