Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Personisks ceļojums no ziemas uz pavasari. Šūberta Ziemas ceļojums ieskandinās kamersēriju Personīgi

Ar retu iespēju visā pilnībā dzirdēt Franča Šūberta vokālo ciklu Ziemas ceļojums Latvijas Nacionālās operas (LNO) solista Riharda Millera un LNO solistu koncertmeistares Ērikas Milleres sniegumā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 21. janvārī plkst. 15.00 atsāksies koncertsērija Personīgi, kas četros koncertos līdz maija vidum piedāvās iepazīt arī ukraiņu mūziku un izbaudīt pavasarīgu latviešu mūziku un dzeju.

Pēc katra koncerta koncertzāles 2. stāva galerijā būs iespēja satikt un iztaujāt mūziķus neformālā gaisotnē.

Franča Šūberta dziesmu cikls Ziemas ceļojums (Winterreise), kas aptver cilvēka mūža drāmu, ir viens no slavenākajiem romantisma laikmeta dziesmu virknējumiem. Cikla redzējums baritona Riharda Millera un pianistes Ērikas Milleres versijā tika nominēts Lielajai mūzikas balvai 2022 kategorijā Par izcilu interpretāciju. Klausītājiem Liepājā būs iespēja sekot līdzi dziesmu tekstu atdzejojumiem latviešu valodā. Priekšnesumu varēs vērot arī bezmaksas tiešraidē koncertzāles digitālajā platformā www.digitalaisdzintars.lv.

Koncertsērijas turpinājumā 25. februārī ukraiņu dziedātāja, diriģente un muzikoloģe Oksana Nikitjuka, kuras balss bieži dzirdama solopartijās Valsts akadēmiskā kora Latvija koncertos, kopā ar latviešu pianisti Hertu Hansenu piedāvās īpašu programmu, kas savīs viņas jauno dzīvi Latvijā pēc Ukrainas kara sākuma ar dzimtenes bagātīgo mūzikas kultūru, kura daudziem ir mazpazīstama. Skanēs gan tautas melodijas, gan folklorā sakņota ukraiņu un latviešu oriģinālmūzika. Ar dziedātāju sarunāsies koncertzāles Lielais dzintars mākslinieciskais vadītājs Orests Silabriedis. Arī šo koncertu translēs Digitālajā dzintarā.

Izsmalcinātās mūzikas interpretes un bērnības draudzenes flautiste Dita Krenberga un pianiste Sana Villeruša, kura pēc Vācijā pavadīta dzīves un darba perioda atgriezusies Latvijā, 7. aprīlī atskaņos romantisma iedvesmotu koncertprogrammu. Tajā iekļauta Pētera Vaska Sonāte flautai, Franča Šūberta variācijas par dziesmas Kaltētās puķes tēmu, Daces Aperānes Jūŗavas un Karla Reinekes sonāte Undīne. Muzikālajās gleznās, tāpat kā pavasarim nākot, izgaismosies gan dzīves skaudrums, gan mīlestības vieglais lidojums.

Mātes dienā, 12. maijā, koncertsērijas sezonu noslēgs programma Vācietis. Ziedonis. Jakovļevs, kurā uzstāsies aktieris Ģirts Jakovļevs, dziedātāja Katrīna Paula Felsberga, sitaminstrumentālists Guntars Freibergs un pianiste Agnese Egliņa. Tajā savīsies dažādos laikos tapusi dižo latviešu literātu iedvesmota mūzika ar Oresta Silabrieža virknētām lielmeistaru dzejas vārsmām, sirsnīgiem atmiņu stāstiem un asprātīgiem vēstuļu fragmentiem.

Biļetes – Biļešu paradīzē un koncertzāles informācijas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja