Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pieaugušie Backstreet Boys būs Rīgā

17.maijā Arēnā Rīga atgriezīsies 90.gadu zvaigznes

Tie, kas tīņa gadus pārdzīvoja deviņdesmito gadu beigās, drīz vien varēs izmantot iespēju nostalģiski atgriezties laikā, kad saule bija spožāka, zāle zaļāka un piens lētāks — maijā Latvijā kārtējās pasaules tūres ietvaros iegriezīsies agrāk tik slavenā puišu grupa Backstreet Boys. Tiesa gan, Rīgā puiši ieradīsies bez Kevina Ričardsona — viņš grupu pameta 2006.gadā, lai veltītu laiku ģimenei, un nav plānots viņam rast aizstājēju.

Apvienība Backstreet Boys savas karjeras piecpadsmit gadu laikā paguvuši saņemt neskaitāmas balvas — jau kā debitanti viņi gozējās MTV Awards saulītē, vēlāk sekoja citi, tostarp Grammy apbalvojumi. Backstreet Boys arī iekļuvuši Ginesa rekordu albumā ar nedēļas laikā visā pasaulē pārdotiem 5 miljoniem albuma Black & Blue kopiju.

Taču kā viss sākās? Patiesībā kā mārketinga projekts — 1993.gadā puišu grupu štancētājs Lū Pērlmans bija strikti nolēmis pārsist astoņdesmito gadu grupas New Kids on the Block panākumus, un pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem beidzot izveidoja Backstreet Boys — sākotnējais sastāvs bija AJ Maklīns, Hovijs Doro un Niks Kārters, vēlāk viņiem pievienojās Kevins Ričardsons un viņa brālēns Braiens Litrels. Pašu pirmo koncertu jaunizceptā grupa sniedza 1993.gadā Floridā 3000 tīņu priekšā, un vēlāk Pērlmans viņus dzenāja pa skolu ballītēm un lielveikaliem. Taču vienlaikus tika ierakstītas dziesmas, un vienā brīdī Backstreet Boys negaidīti kļuva populāri Eiropā, kur tajā laikā grunge un garāžroka vilnis nebija tik izteikts — arī viņu pirmais platīna disks nāk no Vācijas.

Taču, kad 1997.gadā popmūzika atgriezās vidējā amerikāņa mīlamo lietu sarakstā un slavas laurus plūca Spice Girls un brāļi Hansoni, arī Backstreet Boys savu kuģi sāka stūrēt uz Amerikas pusi — lai arī visā pasaulē bija pārdoti jau vairāk nekā 8, 5 miljoni ierakstu, dzimtenes iekarošana bija vēl priekšā. Un tas izdevās pavisam vienkārši — otrais albums kļuva par hitu, un puiši devās pasaules tūrē. Tiesa gan, deviņdesmito gadu beigās neiztika arī bez starpgadījumiem — ar tiesas procesiem grupa šķīrās no sava menedžera, apsūdzot viņu pārlieku lielā alkatībā, sašķobījās Litrela veselība. Visbeidzot nācās pārtraukt tūri, jo nomira Doro māsa. Taču pēc nelielas pauzes Backstreet Boys atsāka koncertēšanu, turklāt pārgāja slavenās menedžmenta komandas The Firm (Limp Bizkit, Korn) paspārnē. 1999.gada albums Millenium kļuva par absolūto hitu, jau pirmajā nedēļā tika pārdots vairāk nekā miljons ierakstu, turklāt žurnāls Rolling Stone apgalvoja, ka šis skaitlis būtu vēl lielāks, ja vien būtu izdots vairāk disku. Arī nākamie albumi guva vērā ņemamus panākumus, līdz, kā jau tas mēdz notikt, grupa pašķīrās — Niks Kārters 2002.gadā uzsāka solo karjeru. Taču pauze ilga vien pāris gadu, un jau 2004.gadā grupa sāka uzstāties kopā, kā arī izdeva albumu ar daudznozīmīgo nosaukumu Never Gone.

Pagaidām pēdējo albumu Unbreakable grupa 2007.gadā izdeva jau bez Ričardsona piedalīšanās, un mūzikas kritiķi to raksturo kā dažādu mūzikas stilu miksli, kur deviņdesmito gadu skanējums sajaukts ar melodisku ģitārroku. Visticamāk, arī Rīgas koncertā skanēs jaunā albuma dziesmas, taču ir cerība dzirdēt jau pasen izskanējušos hitus.

Backstreet Boys 17.maijā Arēnā Rīga plkst.21, biļetes Biļešu Servisa un Statoil kasēs, Ls 25 — 60.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja