Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pirmo reizi atskaņos Arta Gāgas Lieldienu oratoriju "Consummatum Est!"

Zaļajā Ceturtdienā, 9.aprīlī, plkst.20 Rīgas Mateja baznīcā, Matīsa ielā 50b, pirmatskaņojumu piedzīvos Arta Gāgas Lieldienu oratorija "Consummatum Est!", informē komponists.

"Consummatum Est!" (latīņu valodā - "Viss piepildīts!") ir saksofonista Arta Gāgas oriģināldarbs kamerorķestrim, jauktajam korim un solistiem. Oratoriju Zaļajā Ceturtdienā un Lielajā Piektdienā, 10. aprīlī, plkst. 19:00 atskaņos pats komponists kopā ar Rīgas Mateja draudzes kamerorķestri, kamerkori "Matejs" un diriģentu Māri Dravnieku.

Oratorija stāsta par Ceturtdienas un Piektdienas notikumiem - par Kristus bailēm un šaubām, par ciešanām un mokpilno nāvi, kas cilvēkiem paver ceļu uz mūžīgu dzīvību un vienotību ar Dievu.

Artis Gāga ir vairākkārtējs Latvijas mūzikas ierakstu Gada Balvas ieguvējs. Saksofonists absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju un savu talantu izkopis arī Parīzē un Ņujorkā. Savā jaunradē allaž atļāvies spert soļus ārpus klasiskās mūzikas rāmjiem, eksperimentējot ar mūzikas stiliem un izkopjot improvizācijas mākslu.

Izdotie ieraksti: oriģinālmūzika albumā "Muzikālās impresijas: Zīmējumi Debesīs", klasiskās mūzikas opusu aranžējumi albumā "Duende" (kopā ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru), latviešu tautas dziesmu apdares saksofona un ritma grupas saspēlē albumā "Tumša nakte, zaļa zāle".

Kamerkoris "Matejs" izveidots 2003. gadā. Piedaloties starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā "Sudraba zvani 2009", koris ieguvis 1. pakāpes diplomu. Kori vara diriģenti Rudīte Tālberga un Māris Dravnieks.

Mateja draudzes kamerorķestris darbojas kopš 2002. gada, apvienojot Mateja draudzes mūziķus - gan profesionāļus un mūzikas pedagogus, gan mūzikas skolu absolventus. Diriģents Māris Dravnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja