Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Populārās mūzikas jaunā dzīve. Jauniešu koris Balsis un grupa Sigma pieturēs Hanzas peronā

Pasaules un Latvijas populārās mūzikas šedevrus nedzirdētā jaunā kvalitātē savā programmā citāDs citāTs koncertā Hanzas peronā 21. oktobrī plkst. 20.00 klausītājiem cels priekšā jauniešu koris Balsis, latviešu indīroka grupa Sigma un virkne solistu.

Kora Balsis diriģenta Inta Teterovska radošajā komandā apvienojušies režisors Juris Jonelis, komponisti Valts Pūce, Andris Sējāns, Juris Vaivods, Platons Buravickis, Emīls Rusovs, Valdis Tomsons, gaismu mākslinieks Ivars Vācers, videomākslinieks Viktors Keino, skaņu meistars Mārtiņš Porters, videomeistari Sarmīte un Guntis Grosi, kā arī zīmju valodas tulces Brigita Lazda, Ieva Solovjova un Elza Veismane. Uzrunātie komponisti speciāli korim Balsis aranžējuši Olafura Arnaldsa, Bjorkas, Pītera Geibriela, The Journey, Imanta Kalniņa, Valta Pūces un viņa leģendārās grupas Marana, Māra Muktupāvela, Jāņa Lūsēna, Muse, Šineidas O’Konoras, Raimonda Paula, Laura Reinika, Stinga, grupas Sigma un The Flying Pickets mūziku.

"Šis ir jau sen lolots sapnis, sen gaidīta zināmas mūzikas nedzirdēta nokrāsa. Dažādu mūzikas žanru saplūsme, kas noteikti rada ko jaunu, un tajā cilvēka balss ir galvenais instruments – emocionāls, piesātināts, daudzkrāsains," saka idejas iniciators, kora Balsis diriģents Ints Teterovskis.

"Mans uzdevums bija aranžēt vienu Rietumu hitu un vienu savējo. Izvēlējos un uztaisīju korim a cappella Stinga Shape of My Heart, redzēs, kā skanēs. Otrs ir mans savulaik grupai Marana rakstītais skaņdarbs Mātesbrālim Albertam, kurš sadega ugunsgrēkā ar Ņurbuļa tekstu. Šis ir dvēselisks dzejnieka veltījums savam mātesbrālim, kurš patiešām gāja bojā ugunsgrēkā," atklāj Valts Pūce.

"Mana radošā ikdiena rit teātrī, tāpēc mana dziesmu izvēle saistās ar teātri. Himnisko dziesmu Šai saulē zem mēness Imants Kalniņš un Jānis Peters radīja dziesmuspēlei No saldenās pudeles, kas piedzīvojusi uzvedumus gan Operetes, gan Dailes teātrī. Ceru, ka, pateicoties koncertam citāDs citāTs, šīs dziesmas iegūs otru elpu un vēl ilgi turpinās priecēt klausītājus," saka Dailes teātra muzikālais vadītājs komponists Juris Vaivods.

Savukārt The Flying Pickets dalībnieki teic, ka jutušies ļoti pagodināti, uzzinot, ka kora skanējumā Latvijā tiks dziedāta viņu dziesma Only You: "Ir patīkami apzināties, ka dziesma saista un kaut ko nozīmē tik daudziem cilvēkiem pasaulē. Tā ir vienkārša – un mums vienkāršs nozīmē fundamentāls, nevis parasts. Ceram, ka jums to patiks dziedāt tikpat ļoti, cik mums." Biļetes pieejamas bilesuparadize.lv kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja