Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Publika gavilē! Tiešraidē no Ņujorkas – Gaetāno Doniceti komēdija Pulka meita

Sestdien, 2. martā, plkst. 19.55 Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta bel canto meistara Gaetāno Doniceti komēdija Pulka meita

Galvenās lomas atveidos tenors Havjers Kamarena (Tonio) no Meksikas un koloratūrsoprāns Pritija Jende (Marija) no Dienvidāfrikas. Pie diriģenta pults – itāļu maestro Enrike Macola.

Pritija Jende ir labi pazīstama Latvijas publikai: pirms desmit gadiem savas starptautiskās karjeras pirmsākumos jaunā talantīgā dziedātāja bija dzirdama galā koncertos Latvijas Nacionālajā operā. Uz LNO skatuves viņa atveidoja Mikaēlu Žorža Bizē operā Karmena, kā arī dziedāja Cēsu Mākslas festivālā Leonarda Bernsteina mūziklā Brīnišķīgā pilsēta.

Pašlaik Pritija Jende uzstājas labākajos operteātros pasaulē – Ņujorkā, Parīzē, Cīrihē, Minhenē, Vīnē, Londonā, Berlīnē, Barselonā un citur. Viņas repetuārā ir bel canto lielmeistaru operas, kā arī Mocarta un Verdi darbi. Pritijas Jendes albumus izdod ierakstu kompānija Sony Classical.    

Doniceti komēdiju Pulka meita iestudējis franču režisors Lorāns Pelī. Darbība pārcelta uz Pirmā pasaules kara laiku. Opera vēsta par jauno meiteni Mariju: viņa ir bārene, kuru audzina Francijas pulka karavīri. Marija ir kļuvusi par viņu iemīļoto meitu. "Surogāttēvu" mieru izjauc meitenes pirmā mīlestība, un pamazām tiek atklāta Marijas īstā identitāte.

Kā visi bel canto darbi, Pulka meita izvirza augstas prasības izpildītājiem. Izrādes sensācija ir lieliskā tenora Havjera Kamarenas virtuozi izpildītā ārija Ah! mes amis… Pour mon âme ar deviņiem augstajiem "do" – publika Ņujorkas operteātrī gavilē, un dziedātājs atkārto āriju. Mūsdienās tas negadās bieži, turklāt Metropolitēna operā ilgus gadus valdīja aizliegums atkārtot āriju pēc klausītāju pieprasījuma. Dažos gadījumos tiek pieļauti izņēmumi, un šis ir tas gadījums. Havjers Kamarena ir viens no izcilākajiem mūsdienu tenoriem bel canto repertuārā līdzās Huanam Djego Floresam un Lorensam Braunlijam.     

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja