Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Raimonds Pauls Sanktpēterburgā saņems prestižo prēmiju "Baltijas Zvaigzne"

Šodien, 20.oktobrī, Sanktpēterburgā par izcilu ieguldījumu Baltijas jūras reģiona valstu kultūras sakaru attīstīšanā un stiprināšanā maestro Raimonds Pauls saņems starptautisko prēmiju "Baltijas Zvaigzne".

Bez R.Paula starptautisko prēmiju šogad saņems arī lietuviešu dzejnieks, literatūrkritiķis Tomass Venclova, krievu rakstnieks Danils Graņins. "Baltijas Zvaigznes" balvu nominācijā "Par kultūras atbalstu" saņems uzņēmuma "Gazprominvestholding" direktors Ališers Usmanovs, savukārt balva nominācijā "Piemiņa" piešķirta Zviedrijas kinorežisoram Ingmaram Bergmanam.

Prēmijas "Baltijas Zvaigzne" dibinātāji ir Krievijas Kultūras ministrija, Sanktpēterburgas Valdības Kultūras lietu komiteja, Vispasaules pēterburdziešu klubs un fonds "Starptautiskais Baltijas festivālu centrs". Balva "Baltijas zvaigzne" tiek piešķirta Baltijas jūras reģiona sabiedriskajiem darbiniekiem par ieguldījumiem kultūrā un zinātnē. Komisijā, kas lemj par tās piešķiršanu, iesaistīti visu Baltijas jūras valstu pārstāvji.

Pēc prēmijas saņemšanas maestro piedalīsies svinīgā pieņemšanā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai, ko organizē Latvijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā. Svinīgajā pasākumā, ko vadīs pazīstamā latviešu aktrise Lilita Ozoliņa, R.Pauls kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem sniegs īpašu muzikālu veltījumu Latvijas jubilejai.

Prēmija "Baltijas Zvaigzne" ir nozīmīgs notikums Sanktpēterburgas kultūras dzīvē un Krievijas, un Baltijas reģiona valstu kultūras sadarbībā. 2007.gadā par "Baltijas Zvaigznes" laureātiem kļuva latviešu aktrise Vija Artmane un diriģents Mariss Jansons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja