Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Rīgā koncertēs džeza zvaigzne Kristians Makbraids

Mūzikas festivāla _Rīgas Ritmi _pavasara sērijas koncertus 26. aprīlī atklās amerikāņu kontrabasists, komponists un džeza improvizators Kristians Makbraids.Mākslinieks Rīgā koncertēs ar savu trio, kura sastāvā muzicēs Grammy balvu ieguvušais pianists Kristians Sends un amerikāņu bundzinieks Uliss Ouvens juniors, vēsta festivāla Rīgas Ritmi rīkotāji.

Kristians Makbraids jau kopš 18 gadu vecuma ir veiksmīgi virzījies augšup pa karjeras kāpnēm. Šī džeza superzvaigzne kontrabasu pārvērtusi par vienu no krāšņākajiem solo instrumentiem. Mākslinieka virtuozais spēlēšanas stils vienmēr ir pārsteigumiem pilns, jebkurš mūzikas žanrs var parādīties viņa repertuārā – vai tas būtu džezs, klasiskā mūzika, fanks vai hiphops. Mūziķis ir četru Grammy balvu īpašnieks. Viņa jaunākais albums The Good Feeling (2011) 54. Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā atzīts par labāko džeza ansambļa albumu. Kristians Makbraids ir ļoti daudzpusīgi talantīga personība, un šis pēdējais albums ir ļāvis izpausties vēl vienam talantam - viņš sevi pierāda ne tikai kā lielisku aranžētāju, bet arī kā izcilu bigbenda līderi. Vēl Grammy balvu Makbraids ieguvis 2010. gada nominācijā Labākais džeza vokālais albums, 2009. un 2004. gada nominācijā Labākais džeza instrumentālais albums.

Šobrīd Makbraids tiek atzīts par vienu no pieprasītākajiem džeza māksliniekiem pasaulē. Mūzikas žurnāls Rolling Stone viņu nominējis par visu laiku labāko džeza kontrabasistu, līdzīgās džeza kategorijās uzvarējis žurnālu DownBeat kritiķu aptaujā un Jazz Times lasītāju aptaujā, Japan's Swing Journal balsojumā ieguvis apbalvojumu Gada džeza mākslinieks.

Biļetes uz Kristiana Makbraida koncertu Rīgā pieejamas Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja