Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgā uzstāsies džeza ģitārists Čārlijs Hanters un dziedātāja Lūsija Vudvarda

Koncertsērijas Art of Riga Jazz ietvaros ar diviem koncertiem 15. un 16. novembrī plkst. 19 Latvijas Radio 1. studijā viesosies džeza ģitārists Čārlijs Hanters un dziedātāja Lūsija Vudvarda, informēja pasākuma pārstāve Gerda Čevere.

Jau 16 gadus un gandrīz 20 albumus amerikāņu džeza zvaigzne Čārlijs Hanters pastāvīgi papildina savu ģeniālo ģitārspēli gan kā novatorisks komponists, gan kā dažādu mūziķu sastāvu vadītājs. Viņš ir sadarbojies ar Norah Jones, Mos Def, John Mayer, D'Angelo un neskaitāmiem citiem mūziķiem. Džeza pasaulē Čārliju uzskata par septiņu un astoņu stīgu ģitāras autoritāti, un viņš turpina pārsteigt auditoriju ar spēju vienlaikus izcelt basa daļas, melodiskās līnijas un ritmus.

Savukārt, britu-amerikāņu dziedātāja Lūsija Vudvarda ir spēcīgas balss īpašniece, kura līdzās savai četru albumu solokarjerai uzstājusies kopā ar tādām mūzikas zvaigznēm kā Celine Dion, Rod Stewart, Joe Cocker, Barbra Streisand, Chaka Khan, Carole King, Nikka Costa un Randy Jackson, kā arī leģendāro fusion jazz grupu Snarky Puppy un Pink Martini.

Šī gada pavasarī klajā nāca Čārlija un Lūsijas albums Music! Music! Music!, kurā iekļautās kompozīcijas būs koncertprogrammas pamatā. Albumā iespēlēti radikāli pārveidoti dažādu džeza, blūza un R&B mākslinieku skaņdarbi: Blind Willie JohnsonBessie SmithNina SimoneTerence Trent D'Arby un citi.

Lai arī pirmoreiz saspēlējušies tikai pērn, Hanters un Vudvarda rada ļoti pārliecinoša muzikālā tandēma sajūtu, priekšnesuma laikā viens otru uzkurinot un izaicinot ārpus ierastās funky manieres komforta zonas, kas rezultējas patiesi melomāniskā baudījumā klausītājiem.

16. novembrī plkst. 11 mākslinieki Latvijas Radio 1. studijā sniegs arī meistarklasi. Ieeja meistarklasē, uzrādot koncerta ieejas biļeti. Dalību iepriekš jāpiesaka, rakstot e-pastu uz [email protected].

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja