Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas koru mēneša kulminācijas koncertos - "Kamēr...", "Balsis", "Austrums", "Juventus", "Sōla", "Rīga"

Rīgas koru mēneša kulminācijā divos īpašos koncertos “Zvaigžņu spēles” Latvijas Universitātes aulā dziedās kori “Kamēr…”, “Balsis”, “Austrums”, “Juventus”, “Sōla” un “Rīga”, pavēstīja diriģente un koncertorganizācijas “Ave sol” pārstāve Agita Ikauniece.

Koncertā 11.maijā plkst.19, kas notikšot pēc galda spēles Riču-raču principa, uzstāsies jauktie kori “Austrums”, “Balsis” un “Rīga”. “Austrums” diriģenta Ārija Šķepasta vadībā dziedās pasaulslavenā amerikāņu minimālista Filipa Glāsa trīs dziesmas korim a capella ar Leonarda Koena un Reimonda Leveska dzeju, kā arī latviešu komponista Artūra Maskata četras dziesmas ar Elizabetes Dikinsones dzeju, “Piemineklis kazai” ar Ulda Bērziņa dzeju un Andra Gaiļa dziesmu “Upenieka meita”. Koris “Balsis”, ko vada diriģenti Ints Teterovskis un Valdis Tomsons, atskaņos Uģa Prauliņa 2002.gadā radīto “Missa Rigensis”, kas veltīta Rīgas Doma zēnu korim, savukārt kora “Balsis” interpretācijā skanējusi ASV, Kanādā un Itālijā. “Rīga”, ko diriģē Evita Taranda un Zane Zilberte, kopā ar deju grupu “Ačkups” un mūziķu grupu sagatavojis koncertuzvedummu  – Karla Orfa scēnisko kantāti “Carmina Burana”.

Otrs koncerts, kas notiks LU Lielajā aulā 14.maijā plkst.19, tā veidotājiem asociējies ar domino spēli. Tajā piedalīsies jauktie kori “Juventus”, “Sōla” un jauniešu koris “Kamēr”.

“Juventus”, kuru vada diriģents Jānis Petrovskis, programmai izvēlējies Jāzepa Vītola “Mīlestības dziesmu” no cikla “Trīs čigānu dziesmas” ar Friča Bārdas dzeju, Aldoņa Kalniņa tautisko “Dancoj’ gosti” un amerikāņu mūsdienu komponista Erika Vaitakra dabas skaņu gleznojumus korim “Water Night” un “Cloudburst”. Koris “Sōla” - diriģenti Kaspars Ādamsons, Kaspars Vēveris, Rūdolfs Bacāns - izvēlējies daļu no Viļņa Šmīdberga “Mītisko dziesmu” cikla, izaicinoši dadaistisko Jura Ābola kompozīciju “Karawane” un trīs daļas no Maijas Einfeldes kameroratorijas “Pie zemes tālās”. Koris “Kamēr…” Māra Sirmā vadībā dziedās renesanses un latviešu komponistu mīlas madrigālu — jaundarbu izlasi no nesen notikušā kora 20 gadu jubilejas koncerta Latvijas Nacionālajā operā, kā arī krievu komponistu skaņdarbus, kuri sagatavoti koncertturnejai Krievijā.

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja