Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sāk biļešu tirdzniecību uz Siguldas Opermūzikas svētkiem

No 1.maija uzsākta biļešu tirdzniecība uz Siguldas Opermūzikas svētkiem, kas šogad notiks 18.jūlijā, informē Siguldas novada Tūrisma informacijas centrs. Tradicionālie Opermūzikas svētki Siguldas pilsdrupās, tāpat kā krāšņā Gaujas senlejas daba, sniedz skatītājiem un klausītājiem īpašu kultūras baudījumu, garīgo atdzimšanu, mieru un harmoniju.

Opermūzikas svētku programmā šogad notiks divi koncerti. Dienas koncerts - koru svētki "Izdziedāsim operu" pulcēs klausītājus Latvijas korus diriģentu Edgara Račevska un Māra Ozoliņa vadībā. Kopā ar Latvijas lielkori muzicēs solisti un Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris. Ieeja koncertā būs bez maksas.

Savukārt Galā koncertā uzstāsies pasaules opermūzikas zvaigznes - Sissele (Sissel Kirkeby), irāņu izcelsmes tenors, atzītais Marijas teātra solists Ahmeds Agadi un Kristīne Opolais, kura piedzīvo debijas prestižos Eiropas operteātros. Opermūzikas svētku noslēguma koncertā dziedās arī Krišjānis Norvelis, Dināra Rudāne, kā arī Festivāla koris Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra pavadījumā. Pasaules opermūzikas zvaigznes Sisseles balsi un viņas neviltoto cilvēcisko šarmu opermūzikas cienītāji jau ir baudījuši Siguldas Opermūzikas svētkos, kura plašu vispasaules atpazīstamību ieguva pēc kosmiski skaistā dziedājuma atklājot olimpiādi savā dzimtenē Norvēģijā, Lillehammerē.

Siguldas Opermūzikas svētki pēc Daiņa Kalna iniciatīvas Siguldā notiek kopš 1993.gada un ir kļuvuši par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu. Siguldas Opermūzikas svētkos uzstājušies ievērojami latviešu operdziedātāji - Inese Galante, Ingus Pētersons, Egīls Siliņš, Sonora Vaice, Inga Kalna, Miervaldis Jenčs, Jānis Sproģis un citi, kā arī ārzemju opermūzikas zvaigznes, piemēram, Katja Andželoni, Sissela Kirkebū, Dženisa Diksone, Mihela Šamira, Maikls Dīns, Alfrēdo Daza un daudzi citi. Kopš 1997.gada Siguldas Opermūzikas svētkiem īpaši tiek iestudēta kāda operas izrāde. Starp tām ir bijusi gan Š.Guno opera "Fausts", gan Dž.Verdi "Trubadūrs", gan V.A.Mocarta "Figaro kāzas", gan Ž.Bizē "Karmena", gan A.Doniceti "Mīlas dzēriens" un citas izrādes.

Biļetes uz Siguldas Opermūzikas svētkiem var iegādāties Latvijas Nacionālās operas kasē, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un kinoteātra "Lora" kasē (Siguldā, tirdzniecības centrā "Šokolāde"). Ieeja dienas koncertā "Izdziedāsim operu" bez maskas, bet biļešu cenas uz Galā koncertu sākot no 10 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja