Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Salacgrīvā sākas ceturtais starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls

No 26. jūlija līdz 4. augustam Salacgrīvas novada dome organizē jau ceturto Starptautisko Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu, kurā šogad piedalīsies mūziķi no Krievijas, Itālijas, Spānijas, Dienvidkorejas un Latvijas, aģentūru LETA informēja Salacgrīvas novada domes Informācijas nodaļas vadītāja Ilga Tiesnese.

Festivāla laikā labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būs iespēja apgūt mūzikas meistarības noslēpumus meistarklasēs pie izciliem instrumentālistiem - vijolniekiem - Alekseja Lundina no Krievijas, Domeniko Nordio no Spānijas, Ulda Sprūdža no Latvijas, savukārt pianistiem būs iespēja attīstīt savas prasmes pie meistariem Vsevoloda Dvorkina un Mariannas Aivazovas Livafinu no Itālijas, bet flautas spēli - pie Ilonas Meijas no Latvijas.

Akordeona spēles cienītājiem meistarklases notiks pie Ņikitas Vlasova no Krievijas, alta spēli palīdzēs attīstīt Serge Savrovs no Itālijas, saksofona spēli audzēkņi apgūs pie Kārļa Vanaga no Latvijas un čellu - pie Ivara Bezprozvanova no Latvijas.

Iespēju mācīties meistarklasēs iegūs tie 77 Latvijas mūzikas skolu audzēkņi, kurus konkursa kārtībā izvēlēsies pedagogi, norādīja Tiesnese.

Aģentūrai LETA viņa pastāstīja, ka klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par jauku ikgadēju tradīciju, kura pulcē Salacgrīvā izcilas Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas zvaigznes. "Festivāls būs brīnišķīga iespēja apgūt mūzikas noslēpumus pie slaveniem mūzikas pedagogiem, dalīties pieredzē un radošajos meklējumos jaunajiem un jau slavas virsotnes sasniegušajiem mūziķiem, bet festivāla apmeklētājiem gūt baudījumu dvēselei un garam," atzina Tiesnese.

Festivāla laikā deviņās dienās notiks 13 klasiskās mūzikas koncerti Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē, mūzika skanēs baznīcās, kultūras namos un brīvā dabā, pastāstīja Tiesnese.

Festivāla atklāšana notiks 26.jūlijā ar pasākuma patrona Alekseja Lundina un Tatjanas Fedosejevas koncertu, bet noslēguma galā koncerts notiks 4.augustā Kuivižu Jahtu ostā uz peldošās skatuves. Kā pastāstīja Tiesnese, kā goda viesis šajā koncertā piedalīsies operdziedātāja Kristīne Opolais.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs - Virtuozi Moskvi un Mocart-kvartet pirmā vijole Aleksejs Lundins - par festivālu saka: "Daba un mūzika - kas var būt labāks un svarīgāks? Salacgrīvā, kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas vietām, mūzika var skanēt ne tikai dažādās zālēs, bet arī brīvā dabā, kas radīs brīvību mūziķu saskarsmē ar festivāla viesiem."

Savukārt Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs ir pārliecināts, ka "Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un šis kamermūzikas festivāls kļuvis par vēl vienu spilgtu iespaidu pilsētas muzikālo pasākumu virknē".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja