Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saldus saule nenoriet

Jau divdesmit pirmo reizi Saldū notiks rokmūzikas festivāls Saldus saule. 1987.gadā izveidots kā piemiņas pasākums traģiski bojā gājušā Līvu mūziķa Ērika Ķiģeļa piemiņai, ik gadu pieņēmies sparā, piedzīvojis četru gadu pauzi, jau otro gadu pēc kārtas tas atkal atplaukst pilnā krāšņumā, lielā mērā pateicoties Ērika Ķiģeļa dēlam, arī mūziķim Fēliksam Ķiģelim, kurš uzņēmies tā organizēšanu.

Tā nu Saldus saule ir palicis vienīgais festivāls ilgdzīvotājs, kura pastāvēšanu neapdraud pat jaunāko konkurentu Positivus AB, kā arī mazāka mēroga festivālu izveide. "Mums nav tik daudz naudas kā konkurentiem, taču mums ir vēsture un pieredze," apgalvo Fēlikss.

Šogad Kalnsētas parka estrādē no sestdienas pēcpusdienas līdz svētdienas rīta saullēktam spēlēs piecpadsmit mūziķu apvienības. Uz skatuves varēs redzēt gan tādas laika pārbaudi izturējušas grupas kā Linga, Opus Pro, gan jaunās paaudzes māksliniekus Full House un Superhuman, kā arī daudzus citus rokmūzikai piederīgus mūziķus. Šogad pirmo reizi Saldus saulē neuzstāsies leģendārie liepājnieki Līvi, taču šīs grupas bijušie dalībnieki spēlēs ar citu nosaukumu — grupā Leģions apvienojušies Aivars Brīze, Eduards Glotovs, Tomass Kleins un Vilnis Krieviņš. Savu artavu festivālam sniegs arī Fēlikss, spēlējot soloprogrammu.

Pusnaktī, kā jau ierasts, notiks Ērika Ķiģeļa piemiņas godināšanas brīdis — salūta liesmaino mēļu gaismā estrādē esošie vienosies kopīgā dziesmas Saldus saule (kuras autori Ēriks Ķiģelis un Māris Čaklais arī nākuši no Saldus) izdziedāšanā.

Festivāls Saldus saule Kalnsētas parka estrādē no plkst.17, koncerts sāksies plkst.18. Biļešu cena Ls 7, bērniem līdz septiņu gadu vecumam bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja