Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sestdien Liepājā skanēs Imanta Kalniņa un Kaspara Zemīša mūzika

26. augustā koncertdārzā Pūt, vējiņi! Liepājas simfoniskais orķestris kopā ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti, kā arī dziedātājiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Elzu Rozentāli sastapsies simfoniskā sarunā ar vienu no izcilākajiem latviešu komponistiem – Imantu Kalniņu

“ImKa un Kaspars Zemītis. Simfoniska saruna” vakara koncerts pulksten 19 ir izpārdots, bet vēl ir pieejamas brīvas vietas uz papildkoncertu pulksten 14.

“Gaidu šo koncertu ar patiešām lielu saviļņojumu un arī satraukumu, jo nav tā, ka ikdienā iznāk daudz spēlēt ar orķestri. Un šī programma, kurā ir apvienota mana mūzika un mūsu iemīļotā Imanta Kalniņa skaistākās dziesmas - manuprāt, ir lielisks iemesls svētkiem,” stāsta Kaspars Zemītis.

“Manā dzīves laikā Kalniņa mūzika kaut kā ļoti daudz ir gājusi roku rokā arī ar manu mūziku. Un tas man būs liels pagodinājums – šajā koncertā manu mūziku atskaņot līdzās Imanta Kalniņa mūzikai. Turklāt ar Liepājas simfonisko orķestri! Un šādi nosvinēt savu jubilejas gadu!”

Koncertprogrammā skanēs gan Kaspara Zemīša oriģinālmūzika, gan labi pazīstamas un publikas iemīļotas Imanta Kalniņa dziesmas “Viņi dejoja vienu vasaru”, “Akāciju palags”, “Dūdieviņš”, “Elpo” un daudzas citas.

“Skanēs gan mans jaundarbs “Saule un vējš”, kas ir kā tāda neliela gadalaiku svīta, gan arī jau zināmie Imanta Kalniņa skaņdarbi un arī manas dziesmas, kuras orķestrim aranžējis Emīls Zilberts. Man patiešām ļoti tuva ir Emīla orķestra sajūta un muzikālais skatījums, tāpēc šie būs lieli svētki,” saka Zemītis.

Pie Liepājas simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies Ainārs Rubiķis un koncerta īpašā viešņa būs Rēzija Kalniņa.

“Tā kā es ar Kasparu esmu ļoti daudz un ilgu laiku kopā muzicējis, es domāju, ka būs reizē gan ļoti muzikāli piesātināti, gan reizē tajā būs arī tas vieglums, ko Kaspars vienmēr caurstrāvo savos koncertos. Vajadzētu būt ļoti krāšņi,” vakar Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” teica dziedātājs Daumants Kalniņš.

Imants Kalniņš ir viens no ražīgākajiem un populārākajiem latviešu akadēmiskās un rokmūzikas komponistiem, un savā mūzikā stāv pāri žanru robežām, ko apliecina viņa bagātīgās un krāsainās dziesmu instrumentācijas un melodiskās tēmas akadēmiskās mūzikas skaņdarbos.

Šovasar Liepājas simfoniskais orķestris koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” jau aizvadīja krāšņu opermūzikas galā koncertu ar starptautiska solistu ansambļa piedalīšanos, pie diriģenta pults stājoties azerbaidžāņu maestro Jalčinam Adigezalovam.

16. septembrī Liepājas simfoniskais orķestris atgriezīsies savā mājvietā, koncertzālē “Lielais dzintars”, un galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atklās savu 143. koncertsezonu. Sezonas atklāšanas koncerta īpašais viesis būs čehu pianists Lukāšs Vondrāčeks.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas “Biļešu paradīzes” tīklā

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja