Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Skārletas uzvaras punkts

Šonedēļ iznāk aktrises Skārletas Johansones debijas albums "Anywhere I Lay My Head"

Veltījums Tomam Veitsam un visiem brīnišķīgiem mūziķiem, ar kuriem sadarbojos, ierakstot šo albumu, — par savu pirmo disku saka Skārleta Johansone. Toms Veitss — alternatīvās domāšanas ikona, radošais huligāns un neaizskaramais ģēnijs. Skārleta Johansone — stila ikona, Holivudas dārgums, tik nepiedodami jauna (viņai ir tikai 23 gadi!) un tik veiksmīga visos savos projektos. Aktrise albumam Anywhere I Lay My Head izvēlējusies desmit Toma Veitsa dziesmas un oriģinālkompozīciju Song For Jo, kuras līdzautore ir viņa pati. Mūzikas žurnālā Q publicētajā recenzijā teikts, ka, iespējams, Skārletai vajadzēja ražot parfīmu, nevis ierakstīt albumu, bet diska vāciņa noformējums kritiķim atgādinot pēdējo modes nama Louis Vuitton reklāmas kampaņu ar Johansoni galvenajā lomā. Neticiet snobiem — Skārletas albums ir uzmanības vērts.

Bovijs ir klāt!


Skārleta mērķē uz alternatīvo rokmūziku — albumu producējis grupas TV on the Radio dalībnieks Deivs Siteks, ierakstā piedalījies Yeah Yeah Yeahs ģitārists Niks Ciners, bet fona vokālu divām dziesmām iedziedājis Deivids Bovijs, ar kuru kopā Skārleta bija redzama mistiskajā trillerī Ilūzija. "Bovijs ļoti atbalsta jaunos mūziķus, jūs viņu pamanīsiet labākajos andergraunda koncertos Ņujorkā," par D.Boviju saka dziedošā aktrise. Tāpat kā Bovijs, Skārleta apbrīno TV on the Radio raksturīgo "skaņas sienu". Viņas albumam konstruēts līdzīgs skanējums — masīvs, piesātināts, biezs, staipīgs, noskaņojumā smagnējs.

Skārletai ir valdzinoši rupjš, noslēpumains alts — dūmakaina balss, kas fascinēja jau pirmajā viņas ierakstītajā dziesmā — Džordža Geršvina Summertime. Producents D.Siteks neslēpj, ka, strādājot ar Skārletu, viņam padomā bija grupas Cocteau Twins skanējums. Aranžējumos jūtama arī New Order, postpanka un "sapņu popmūzikas" ietekme. Johansones vokālo sniegumu kritiķi mēdz salīdzināt ar Džūliju Krūzu (viņas balss skan Tvinpīkā), Pixies dalībnieci Kimu Dīlu, 60.gadu leģendu Niko vai triphopa mantinieci Martinu Topleju-Bērdu.

Pašas Skārletas iecienītākie mūziķi ir tie, "kuri savās dziesmās veido raksturus": ne tikai Toms Veitss, bet arī Leonards Koens, Marianna Feitfula, Čets Beikers, Billija Holideja. "Grūtākais šajā albumā man bija nevis apslāpēt sevī Tomu Veitsu, bet gan atrast savu balsi — es nekad senāk neklausījos savu balsi un pat nezināju, kā tā skan. Manas Toma Veitsa dziesmu interpretācijas dzīvos savu dzīvi un tiks uztvertas savādāk," stāsta Skārleta.

Magnētiskā mūza


Johansone prot ienirt jebkurā mūzikas vidē: 2006.gadā viņa filmējās Boba Dilana videoklipā When the Deal Goes Down, bet 2007.gadā — Džastina Timberleika klipā What Goes Around... Comes Around. Pērn pavasarī Skārleta uzstājās kopā ar rokgrupu The Jesus and Mary Chain mūzikas festivālā Coachella Kalifornijas tuksnesī. Albums Anywhere I Lay My Head ir ļoti pārliecinošs solis, kas ir iespaidīgāks par aktrises ekrāna darbiem.

Skārletai piemīt Holivudas zelta ēras aktrišu — liktenīgo blondīņu šarms un magnētisms. Aktrisi Johansoni var apbrīnot, var viņu gribēt, par viņu var jūsmot, bet viņu nevar vaļsirdīgi mīlēt. Viņa perfekti iederas Vudija Allena Londonā uzņemtajos trilleros (Uzvaras punkts un Sensācija), viņa ir izcila sieviete — glezna (Meitene ar pērļu auskaru), viņa uzbudina, guļot uz galda ar Džoša Hārtneta varoni (Melnā dālija). Skārletas vaibsti ir filmas Pazudis tulkojumā miglainās burvības noslēpums, bet reti kurš gribēs otro reizi skatīties Otru Boleinu meitu, vai ne? Viņas statusu nodrošina nevis atsevišķas lomas, bet gan aktivitāšu kopums: Skārleta ir Calvin Klein, Louis Vuitton, L"Oreal un Reebok reklāmas seja, Marka Džeikobsa, Dolce & Gabbana un Vudija Allena mūza, Baraka Obamas aktīva atbalstītāja.

Parfīma vietā viņa mums piedāvā mūzikas albumu. Skārleta uzsver, ka visas viņas cerības, kas bija saistītas ar šo plati, jau ir piepildījušās: "Jūtu, ka esmu ierakstījusi disku, ar kuru varu lepoties un par kuru veikalā pati būtu samaksājusi 16 dolārus." Doties turnejā viņa pagaidām neplāno. "Kaut gan būtu forši sniegt dažus koncertus vai uzstāties festivālā. Būtu žēl to neizdarīt! Šim albumam ir tik apjomīga un varena skaņa, ka man pašai gribētos to dzirdēt lielā zālē," Skārleta iedveš cerību, ka koncerti tomēr ir iespējami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja