Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Slavenā somu akordeonista Kimmo Pohjonena koncerts

Nepieradinātas pasaules mūzikas baudītājiem koncertzāle Palladium 13.novembrī piedāvā saviļņojošu skaņas un attēlu piedzīvojumu – somu godalgotā akordeonista Kimmo Pohjonena koncertu, pirms kura būs iespēja apskatīt par mākslinieku veidoto dokumentālo filmu Soundbreaker (2011). Filmas seanss sāksies plkst.

19, koncerta sākums - plkst.20.30. Kimmo Pohjonens, dēvēts par pasaules bezbailīgāko akordeonistu, ir viens no ievērojamākajiem un pieprasītākajiem mūsdienu somu mūziķiem. Meistarīgi apvienojot akordeonu, stīgu instrumentus, vokālu un vizuālos efektus, Pohjonens veido folk, roka, deju, teātra, eksperimentālās un klasiskās mūzikas savienojumu.

Savas karjeras laikā mākslinieks piedalījies desmitiem dažādos projektos un sadarbībās, saņemot prestižas industrijas balvas un nominācijas, to skaitā divas somu džeza izdevuma Jazz Rytmit Gada Akordeonista balvas, kā arī BBC Radio trīs Pasaules mūzikas balvas un Planētas balvas nominācijas attiecīgajās kategorijās.

Pohjonens ir koncertējis Karaliskajā Albertholā (Royal Albert Hall), Queen Elizabeth Hall, kā arī neskaitāmos festivālos, tostarp arī Londonas Meltdown festivālā.

Džeza žurnālistu zsociācija trāpīgi raksturojusi Pohjonena uzstāšanos kā "aizraujoši muzikālu un sirreālistiski teatrālu priekšnesumu", kas skatītājus apbur ar "multidimensionālu, ģeniālu, oriģinālu, pārsteidzoši ekscentrisku un neviltoti māksliniecisku" daiļradi.

2011.gadā iznāca režisora Kimmo Koskela veidotā dokumentālā filma Soundbreaker, kurā apkopotie materiāli veido intriģējošu mākslinieka portretu. Filmā izmantotas fotogrāfijas, Pohjonena atmiņas par bērnību laukos, koncerta ieraksti, kā arī izsmalcinātas vizuālas interpretācijas. Filma šogad saņēma Monreālas Starptautiskā filmu par mākslu festivāla balvu kategorijā Labākā radošā filma.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties no 18. oktobra Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena 18. oktobrī - Ls 10, vēlāk - Ls 12.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja