Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šo ierakstu ir radījis "trešais šimpanze". Depeche Mode līderis Mārtins Gors izdod jaunu minialbumu

Mārtins Gors, kurš ir pazīstams kā angļu grupas Depeche Mode dalībnieks un galvenais dziesmu autors, 29. janvārī izdos savas instrumentālās mūzikas minialbumu The Third Chimpanzee

Kompānijas Mute izdotajā ierakstā būs pieci opusi – Howler, Mandrill, Capuchin, Vervet un Howler’s End. "Pirmā kompozīcija, ko ierakstīju šim albumam, neizklausījās pārāk cilvēcīgi. Tā skanēja tā, it kā to izpildītu kāds primāts. Es nosaucu skaņdarbu Howler/Bļauris," stāsta Mārtins Gors.

Kad bija jāizdomā minialbuma nosaukums, mākslinieks atcerējies, ka ir lasījis Pulicera prēmijas laureāta zinātnieka Džereda Daimonda grāmatu Trešais šimpanze (1991) – tā sniedz negaidītu, paradoksālu skatījumu uz Dārvina teoriju. "Man tas šķita adekvāts nosaukums, jo šo ierakstu ir radījis "trešais šimpanze"," apgalvo Mārtins Gors. Viņš piedāvā faniem mežonīgi skanošu, kinematogrāfisku un atmosfērisku elektronisko mūziku. Tā ierakstīta Kalifornijas pilsētā Santabarbarā, kur Mārtins Gors ar ģimeni dzīvo jau divdesmit gadu.  

Albums The Third Chimpanzee ir pieejams kompaktdiskā un ierobežotā tirāžā izdotā gaišzilā vinila platē (plati papildina grafikas darbs), kā arī ir klausāms digitālajā formātā. Albuma vāka gleznojumu pēc Mārtina Gora pasūtījuma veidojis Poketss Vorhols – mākslas aprindās ievērību guvis kapucīnu dzimtas pērtiķis, kurš mīt un aktīvi glezno dzīvnieku rezervātā Kanādā. Gleznotāja darbi ir izmantoti arī Mārtina Gora jaunākajos videoklipos. Uzvārdu Vorhols pērtiķis iemantojis, jo viņa apmatojums esot līdzīgs popārta klasiķa Endija Vorhola frizūrai. 

   

Paralēli darbībai Depeche Mode sastāvā Mārtins Gors regulāri pievēršas soloprojektiem: viņa pirmais albums Counterfeit² iznāca 2003. gadā. Tajā ir iekļautas citu autoru dziesmas, kuras Mārtins Gors uzskata par svarīgākajām savā dzīvē un kuras uz viņu ir atstājušas vislielāko ietekmi. 2015. gadā mākslinieks izdeva instrumentālās elektroniskās mūzikas albumu MG.

2017. gadā Depeche Mode atgriezās ar savu četrpadsmito albumu Spirit. Pērn grupa laida klajā 2017./2018. gadā notikušās turnejas noslēguma šovos Berlīnē tapušo koncertfilmu Spirits in the Forest un savā četrdesmitajā pastāvēšanas gadā tika uzņemta Rokenrola slavas zālē. Turneja Global Spirit Tour, kuras laikā grupa uzstājās arī Rīgā, kļuva par Depeche Mode komerctriumfu: 130 koncertu apmeklēja 2,5 miljoni cilvēku (vēl pusmiljons skatītāju pulcējās koncertos, kas notika festivālu ietvaros), kases ieņēmumi – 202 miljoni ASV dolāru.  

Ceturtdien, 28. janvārī, plkst. 22 pēc Latvijas laika Mārtins Gors savā Facebook kontā aicina kopā noklausīties albumu The Third Chimpanzee, un viņš reālā laika režīmā sniegs komentārus.

Ar Mārtina Gora iecienītāko 2020. gada mūzikas izlasi var iepazīties šeit

Informācija: www.martingore.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja