Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šodien notiks noslēdzošais Angāra saulrietu koncerts Ukrainas atbalstam

Biedrība "Tavi draugi" šodien, 29. augustā, plkst. 19.00 aicina uz noslēdzošo labdarības koncertu "Angāra saulrieti". Tajā uzstāsies Elza Rozentāle, "Queentesence" un Rihards Saule, "Mazais Princis" un DAGAMBA. Koncerts notiks pie biedrības "Tavi draugi" angāra Rīgā, Ventspils ielā 50, K-3. Ieejas biļetes vietā apmeklētāji aicināti ziedot dzīvnieku barību Dnipro patversmei PEGAS vai veikt finansiālu mērķa ziedojumu raķešu uzlidojumā cietušās militārās automašīnas "Kucēns" un citu Ukrainas armijas auto remontam.

Biedrības "Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde: "Šis ir trešais un noslēdzošais labdarības koncerts sērijā "Angāra saulrieti", kas šovasar veltīti dažādam Ukrainas civiliedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām. Mūsu mērķis ir kopā ar iemīļotiem mūziķiem un māksliniekiem sirsnīgi pateikties visiem Latvijas iedzīvotājiem par vienotību un atbalstu Ukrainai kopš kara sākuma. Iepriekšējo koncertu apmeklētāji kopīgiem spēkiem Ukrainai saziedojuši teju 22 000 eiro un simtiem dažādu nepieciešamo lietu. Esam aizkustināti un priecāsimies par ikviena koncerta apmeklētāja pienesumu, lai palielinātu ziedojumu apjomu."

Pasākuma programma:

18.00 Ieeja teritorijā

19.00 Koncerta atklāšana: Elza Rozentāle

19.50 "Queentessence" un Rihards Saule

20.40 "Mazais Princis"

21.30 DAGAMBA.

Koncertu vadīs Sanda Dejus.

 

Sadarbībā ar Latvijas Samariešu apvienību koncerta laikā tiks atklāta ukraiņu bēgles, grafiķes un ilustratores Natālijas Havrikas darbu izstāde. Māksliniece dzimusi Poltovas apgabalā, dzīvojusi Kijivā un nu par mājām sauc Rīgu. Vienu no Natālijas Havrikas mākslas darbiem koncerta apmeklētājiem būs iespēja iegādāties labdarības izsolē.

Koncerta laikā darbosies atrakcijas bērniem, kā arī būs pieejami ēdieni un bezalkoholiskie dzērieni. Koncerta apmeklētāji aicināti līdzi ņemt arī četrkājainos draugus.

Ieeja koncertā ir par ziedojumiem – "Tavi draugi" aicina ieejas biļetes vietā atbalstīt Dnipro dzīvnieku patversmi PEGAS, ziedojot dzīvnieku barību un ēšanas traukus, visu izmēru būrus un kakla siksnas, vai veikt mērķa ziedojumu militārā auto "Kucēns" un citu armijas mašīnu remontam un iegādei Ukrainas armijas vajadzībām.

"Kucēns" ir atjaunots "Volvo C303", ko biedrība "Tavi draugi" saņēma kā dāvinājumu no atvaļinātā pulkvežleitnanta Edvīna Kļeščevska ar mērķi nosūtīt to Ukrainas armijas atbalstam. Auto 2022. gada 18. novembrī bija apskatāms Rīgā, pie Pulvertorņa un pēc valsts svētkiem devās misijā uz Ukrainu, kur tas tika nodots Ukrainas izlūku rokās.

"Kucēns" kopā ar karavīriem ir devies uzbrukumos, bet caurejamības dēļ tas galvenokārt ticis izmantots ievainotu karavīru evakuācijai. Biedrība "Tavi draugi" nesen saņēmusi ziņu, ka Ukrainas aizstāvji ir nonākuši gūstā un gaida gūstekņu apmaiņu, bet "Kucēns" pēc teju astoņu mēnešu kalpošanas ir cietis aviācijas uzbrukumā. "Angāra saulrietu" apmeklētājiem būs iespēja klātienē skatīt gan "Kucēnu", gan citus armijas spēkratus.

Plašāka informācija par ziedošanas iespējām automašīnu iegādei Ukrainas armijai un to remontam un citiem biedrības "Tavi draugi" labdarības projektiem pieejama šeit.

Savukārt tiem koncerta apmeklētājiem, kuri vēlas veikt mantisku ziedojumu, šoreiz ir iespēja ieejas biļetes vietā ar dzīvnieku barību atbalstīt Dnipro dzīvnieku patversmi PEGAS. Patversme darbojas kopš 2012. gada un tā sniedz palīdzību arī savvaļas dzīvniekiem. Hersonas plūdu radīto postījumu dēļ patversmē nonākuši aptuveni 300 suņi, nesaskaitāmi kaķi un pat zirgi. Šobrīd arī ievesti vairāki dzīvnieki ar smagām brūcēm, kas cietuši raķešu uzlidojumos un kam nepieciešamas operācijas un rehabilitācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja