Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šoreiz nebūs galvenā

Laima Vaikule un Raimonds Pauls uz skatuves aicina Jaunā viļņa finālistus no Latvijas


Pēc gandrīz gada pārtraukuma Latvijā uz skatuves kāps jau leģendas statusu iemantojusī dziedātāja Laima Vaikule. Viņa kopā ar Raimondu Paulu 14.jūnijā piedāvā koncertu Dzintaru koncertzālē, kurā līdz ar latviešu estrādes smagsvariem Vaikuli un Paulu uzstāsies tie latviešu dziedātāji, kas startējuši starptautiskajā populārās mūzikas izpildītāju konkursā Jaunais vilnis. Koncertā Raimonds Pauls un Laima Vaikule aicina varēs dzirdēt pazīstamos dziedātājus — Jāni Stībeli, Andri Ērgli, Intaru Busuli, Žannu Blagoveščenskaju, Niku Plotņikovu, uz skatuves kāps arī vokālā grupa Cosmos un šā gada Latvijas pārstāvis Jaunajā vilnī — Dons.

Būs pārsteigums


Laimu Vaikuli satikt pirms koncerta neizdodas — viņa ir Maskavā, kur gatavojas ikgadējam Jaunajam vilnim. Tādēļ nākas zvanīt. Atskan vien nedaudzi pīkstieni klausulē, un otrā vada galā — ne ar ko nesajaucamā, viegli piesmakusī dziedātājas balss. Lai arī vēlāk viņa bilst, ka ar presi kontaktēties nemīlot — nepatīk viņai, ka pa atslēgas caurumu dzīvē skatās, dziedātāja ir atsaucīga. Izrādās, idejas par koncerta Raimonds Pauls un Laima Vaikule aicina rīkošanu autori ir Dzintaru koncertzāles pārstāvji. Aicinājums esot izteikts Maestro, bet viņš nolēmis, ka vajagot atbalstu — ilggadējo mākslinieciskās sadarbības partneri Laimu Vaikuli. Jāpiebilst, ka viņu abu muzikālās izpausmes jau labu laiku vijas viena otrai paralēli — 1986.gadā visa plašā Padomju Savienība pamanīja Laimu Vaikuli, kad viņa televīzijas dziesmu konkursā Dziesma — 86 izpildīja Paula dziesmu Nakts ugunskurs. Kopš tā laika sadarbība turpinās.

Sestdienas vakara koncertā uz skatuves kāps arī Laima, gan vadot pasākumu, gan dziedot duetus ar jaunās paaudzes dziedātājiem. Viņa atklāj, ka būšot arī pārsteigums — kopā ar Jāni Stībeli māksliniece izpildīs Raimonda Paula dziesmu Ābols ar Guntara Rača vārdiem, tas būs pirmatskaņojums. Taču Laima uzsver — koncertā galvenā nebūs viņa, bet gan jaunieši. Viņa arī bilst, ka šodienas jaunajiem dziedātājiem paveicies, visa pasaule viņiem vaļā! Dziedātāja saka — ja uzsāktu muzikālo karjeru šodien, apbraukātu visu pasauli. Pēc tam gan piebilst, ka tas jau tāpat esot izdarīts.

Tiesa gan, jautāta, vai tuvākajā laikā būs gaidāms kāds viņas solo koncerts, dziedātāja nosmej, ka viss jau esot nokavēts, esot vajadzējis apmeklēt viņas uzstāšanos Ogrē pirms gada. Šogad svarīgākais esot šis koncerts un dalība Jaunajā vilnī — kā jau ik gadu, dziedātāja ir šā konkursa žūrijā. Vērtējot šā gada Latvijas pārstāvi Donu jeb Artūru Šingereju. Laima saka: "Dons brīnišķīgi dzied. Viss pārējais — kā publika un žūrija viņu uztvers, būs atkarīgs no tā, kā viņš jutīsies uz skatuves. Turklāt svarīgi ir pārvarēt bailes, tās neizrādīt."

Atstāt aiz sevis


Par muzikālajiem plāniem Vaikule runāt atturas — tagad viņas dzīvē ļoti svarīgu lomu ieņēmusi dzīvnieku aizsardzība, viņa saistījusies ar organizācijām, kas aizstāv četrkājainos draugus visā pasaulē. Arī pati Laima ir vairāku suņu saimniece. "Līdzjutība — tas ir tas, par ko domāju. Man ir svarīgi, kas paliks aiz manis. Ja mūziķa profesijā strādājot šķiet — pasaule griežas ap mani, tad tagad es gribu griezties ap pasauli," emocionāli stāsta Laima Vaikule. Lai arī pirms tam sarunā atturīga, var just, kā viņas balss iekvēlojas, runājot par tiem, kam vajag palīdzību. Šajā gadījumā — dzīvniekiem. "Dzīvnieki mani uztrauc visvairāk, un, ja cilvēki iemācīsies palīdzēt dzīvniekiem, kļūs iejūtīgāki arī pret cilvēkiem. Ja cilvēki mīlēs dzīvniekus, tad nebūs jādzird par gadījumiem, kad bērnus met ārā pa logu. Briesmoņi!" Laimas balss sašutumā saspringst. Māksliniece uzskata, ka mīlestību pret dzīvniekiem vajag ieaudzināt kopš bērnības, un atceras nesen pieredzēto. Viņas draudzene, kas mitinās Šveicē, atvedusi uz Maskavu savus mazos bērnus, un nolēmusi viņiem parādīt cirku. Taču mazie, ieraugot dresētus dzīvniekus, sākuši kliegt — jūs pārkāpjat dzīvnieku tiesības! Protams, nācies viņus aizvest no diskutablajām izklaidēm, bet Laima atzīst: "Es tādu gribu pasauli redzēt!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja