Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros pimo reizi varēs dzirdēt festivāla kori

No 5. novembra līdz 3. decembrim notiks 16. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kura ietvaros festivāla prezidente Aina Kalnciema aicina baudīt daudzveidīgu kamermūzikas programmu - gan pasaulē atzītus baroka mūzikas ansambļus no Beļģijas, Spānijas, Polijas un Itālijas, gan spožus Latvijas un ārvalstu solo māksliniekus, gan – pirmo reizi festivāla vēsturē – Baha kamermūzikas festivāla kori, informēja festivāla pārstāve Agnese Lapsiņa.

Festivāla ietvaros īpaši jāpiemin divi koncerti, kas aizsāk jaunu programmu Baha kamermūzikas festivālā un dos iespēju un atspēriena punktu jauniem, talantīgiem mūziķiem - Vārds jaunajiem!

16. novembrī koncertu sniegs brālis un māsa Daumants Liepiņš (klavieres) un Madara Liepiņa (vijole). Viņi ieguvuši balvas dažādos kameransambļu konkursos Latvijā un ārzemēs. Daumants pieteicis sevi arī kā spožs solists, uzstājies koncertos gan solo gan kopā ar Lietuvas un Zviedrijas orķestriem. Šobrīd viņš papildina prasmes Zviedrijā pie J.Mustonenas-Dālkvistas. 

Pirmo reizi festivāla vēsturē, 19. novembrī  uzstāsies Baha kamermūzikas festivāla koris, kuru vadīs jaunais, daudzsološais amerikāņu diriģents Kristofers Volšs (Christopher Walsh). K.Volšs ar izcilību ieguvis maģistra grādu kordiriģēšanā Ziemeļrietumu Universitātē (ASV) un šobrīd strādā ar vairākiem Latvijas kolektīviem. Īpašais Baha festivāla koris izveidots, apvienojot koru Kamēr, Sola, Maska, Ave Sol, Emīla Dārziņa jauktā kora un Valsts Akadēmiskā kora Latvija bijušos un esošos dziedātājus.

Festivālu atklās 5. novembrī ar vokālā ansambļa Vox Luminis uzstāšanos. Ansamblis ieguvis starptautisku atzinību kā izcils renesanses un agrīnā baroka mūzikas interprets ar ideālu tembrālu saskaņu, filigrānu toni un skaņas tīrību.

9. novembrī klausītāji aicināti baudīt spāņu baroka ansambli La Galania spožā soprāna Rakvelas Andvesas (Raquel Andueza) vadībā. Ansamblis specializējies 17. un 18. gadsimta baroka mūzikas atskaņošanā, un koncerta programma sola emcionāli piesātinātu un izsmalcinātu muzikālu baudījumu. 

izcilas kamermūzikas piedāvājumu 30. novembrī turpinās kolektīvs no Itālijas Musica Antiqua Roma, kuru vada vijolnieks Rikardo Minasi (Riccardo Minasi). R. Minasi savu talantu apliecinājis gan kā solists, gan kā diriģents, uzstājoties kopā ar pasaules slavenākajiem baroka mūziķiem un kolektīviem.

Festivāla noslēgumā 13. decembrī būs iespēja dzirdēt Polijas baroka orķestri Arte dei Sounatori un divu klavesīnistu sniegumu – uzstāsies festivāla prezidente A. Kalnciema un viens no Polijas labākajiem klavesīnistiem Marcins Švjontkevičš (Marcin Świątkiewicz).

24. novembrī uz koncertu aicināti Latvijas lielākās pianisma sensācijas - Georgija Osokina - talanta cienītāji. Jaunais un talantīgais mūziķis divdesmit viena gada vecumā jau iekarojis klausītāju tūkstošu simpātijas un kļuvis par pasaules prestižāko klaviermūzikas konkursu laureātu.

Biļetes uz 16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncertiem pieejamas Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja