Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Stinga ģitārists Dominiks Millers sniegs solokoncertu Rīgā

17. aprīlī Lielajā ģildē pēc trīs gadu pārtraukuma ar koncertu atgriežas ģitārists Dominiks Millers, lai uzstātos ar savu jauno, ļoti personisko programmu Klusā gaisma (Silent Light), informēja koncerta pārstāve Inese Mihasjonoka.

Šis ir visai rets brīdis, kad iespējams dzirdēt Dominiku Milleru uzstājamies savā solo programmā, jo gada lielākā daļa viņam aizrit kā pavadošajam ģitāristam Stinga un citu popmūziķu koncertos.

Šoreiz kopā ar Dominiku Milleru Rīgā dzirdēsim basģitāristu Nikolasu Fizmanu (Nicolas Fiszman) un perkusiju, sitaminstrumentu virtuozu Mailzu Kristianu Bouldu (Miles Christian Bould).

Millera jaunākā albuma, kas vienlaikus ir viņa debijas ieraksts slavenajā ECM studijā, Klusā gaisma mūzikā dzirdamas visas viņa dzīves atbalsis: te jūtama spēcīga Latīņamerikas ietekme, saklausāma 20. gadsimta sākuma Parīzes mūzika, daži skaņdarbi atsauc atmiņā ķeltu melodijas, bet citur jaušams instrumentālas variācijas par pazīstamajām Stinga balādēm. Dominiks Millers jau gadiem ir Stinga labā roka ģitāras spēlē un līdzautors vairākiem pasaules hitiem, kā piemēram, Shape of My Heart.

Millers atzīst, ka viņu spēcīgi ietekmējis Stinga komponēšanas stils. “Mani ietekmējusi viņa plašā harmonijas izjūta un veids, kā viņš būvē dziesmu. Es cenšos darīt ko līdzīgu, radot instrumentālās mūzikas stāstījumu, pret kuru es izturos un organizēju tieši tā pat, kā to dara ar dziesmām, kurās ir dzeja un dziedājumi.”

Diska nosaukums Klusā gaisma aizgūts no meksikāņu režisora ​​Carlos Reygadas filmas ar tādu pašu nosaukumu. Tieši filma kalpoja kā  katalizators albuma noskaņai, ko var raksturot ar vārdiem:  vienkāršība, skaidrība un tīrība. “Vieds kādā Carlos Reygadas izmantoja klusumu, gaismu un telpu mani pārsteidza," skaidro ģitārists. “Rit minūtes bez kustības vai dialoga, es to uztvēru kā ļoti drosmīgu un iedvesmojošu risinājumu.”

Dominiks Millers ir dzimis Buenosairesā, viņa tēvs ir amerikānis un māte – īriete. Vēlāk viņš apguva ģitāras spēli prestižajā Bērklijas koledžā Bostonā, kā arī Gildholas mūzikas skolā Londonā. Millers ir laidis klajā vairākus solo albumus (First Touch, Second Nature, Third World, Fourth Wall, Shapes, November, ad hoc, 5th House), un kopš astoņdesmito gadu beigām viņš ir kļuvis par vispieprasītāko viesmūziķi. Millera sadarbības projektu saraksts ir gandrīz bezgalīgs, tostarp sadarbība ar Polu Jangu, Braienu Adamsu, Lučāno Pavaroti, Pīteru Geibrielu, Petu Meteniju, Tinu Tērneri (Wildest Dreams), The Pretenders, Boyzone, The Chieftains (Long Black Veil), Ediju Rīderu (Mirmama), Manu Dibango (Wakafrika), The Backstreet Boys. 

Biļetes: www.bilesuserviss.lv un visās biļešu tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja