Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Šubertiāde Ungurmuižā piedāvās kamermūziku atraisītā gaisotnē

Ikvasaras kamermūzikas koncerts "Šūbertiāde", kas Ungurmuižā notiks svētdien, 15.augustā, plkst.16, piedāvās klausītājiem kamermūzikas programmu "atraisītā atpūtas gaisotnē", informēja mākslas festivāla "Cēsis 2010" sabiedrisko attiecību vadītāja Mairita Brice.

Rīkotāji norāda: šajā vakarā klausītājam nav jājūtas piesietam pie krēsla vai sola – viņš var izmantot iespēju mūzikas skanēšanas laikā rimti staigāt apkārt, priecājoties par Ungurmuižas skaisto ainavu. Vēl šūbertiāžu raksturīga pazīme ir bezizmēra ilgums.

15.augustā jau tradicionāli varēs tikties ar trim pianistiem – Aldi Liepiņu, Pēteri Plakidi un Agnesi Egliņu. Valšus, lendlerus un citas ausij tīkamas lietas varēs dzirdēt šo triju pianistu visās iespējamās dueta kombinācijās. Pēc M.Brices solītā, ar čellista Ivara Bezprozvanova piedalīšanos skanēs arī kāds Šūberta kameransamblis. Programmu papildinās Roberta Šūmaņa populāro dziesmu cikls "Dzejnieka mīla" Jāņa Kurševa sniegumā. "Šūbertiādē" savu dziedājumu sniegs arī Ieva Parša, Evita Zālīte-Raituma, Viesturs Jansons un Krišjānis Norvelis.

Šūbertiāde ir īpašs koncertžanrs, kas radies 19.gadsimta 20.gados, kad komponista Franča Šūberta (1797–1828) draugi tā nosauca mūzikas vakarus, kuros pats Šūberts sēdās pie klavierēm. Šie vakari notika bohēmiskā gaisotnē, draugu lokā iebaudot arī vīnu. Apmēram pusgadsimtu pēc F.Šūberta nāves šūbertiāde kļuva par pilntiesīgu koncertžanru. Kopš 1997.gada regulāras šūbertiādes notiek arī Latvijā – nu jau dažus beidzamos gadus Ungurmuižā. Tradīciju iedibināja diriģents Andris Veismanis un izcilie kamerpianisti A.Liepiņš, P.Plakidis un Valdis Jancis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja