Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Šveicē, Lietuvā un Zviedrijā jau atzīts latviešu duets beidzot debitēs dzimtenē

Debijas koncertu Rīgā 3.septembrī Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lielajā zālē sniegs jaunizveidotais "Duo EXTATIQUE", kurā muzicē Grācas mūzikas augstskolas prof. Borisa Kušņira studente, ilggadēja kamerorķestra Kremerata Baltica dalībniece, vijolniece Jana Ozoliņa un latviešu jaunās mūziķu paaudzes viena no dzirdamākajām māksliniecēm, pianiste Agnese Egliņa.

"Duo EXTATIQUE" mēs izveidojām šā gada janvārī, un pagaidām vēl īsajā mūsu ansambļa radošajā biogrāfijā varam jau palepoties ar pirmajiem starptautiskajienm panākumiem. Esam saņēmušas augstu Eiropas profesionālu mūziķu vērtējumu kamermūzikas konkursos Lietuvā un Zviedrijā," stāsta pianiste A. Egliņa.

Šā gadā vasarā "Duo EXTATIQUE" saņēma uzaicinājumu un stipendiju meistarklasēm Šveicē, Lozannā pie izciliem mūziķiem - vijolnieka Pjēra Amojāla un pianista Bruno Kanino. "Par šo brīnišķīgo iespēju bijām gan priecīgas, gan jutāmies pagodinātas, jo starptautiskajām meistarklasēm tiek atlasīti tikai 10 dueti no vairāk kā 200 pieteikumiem," pianiste stāsta par šī konkursa kārtību.

Lai gan Jana Ozoliņa un Agnese Egliņa jau kopīgi muzicējušas Šveicē, Lietuvā un Zviedrijā, Rīgā jaunizveidotais duets "Duo EXTATIQUE" muzicēs pirmo reizi. Koncerta programmā iekļauti vieni no spožākajiem kamermūzikas sonātes žanra paraugiem - J. Brāmsa, S. Prokofjeva un S. Franka sonātes vijolei un klavierēm un Latvijā retāk skanējis opuss - ievērojamākā franču XX gadsimta komponista O. Mesiāna Tēma un variācijas vijolei un klavierēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja