Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tallinā sākas ikgadējais Eiropas mēroga mūzikas industrijas forums Tallinn Music Week

Astoņos pastāvēšanas gados Tallinas Mūzikas nedēļa/Tallinn Music Week (TMW) kļuvusi par lielu laikmetīgu, starptautiski atzītu starpžanru festivālu. Pasākuma kodols paliek nemainīgs – mūzikas industrijas konference, kuru tradicionāli atklāj Igaunijas prezidents un rokenrola fans Tomass Hendriks Ilvess, un jauno mūziķu skates uz visām iespējamām Tallinas skatuvēm.

Šogad festivālā piedalīsies 237 mūziķi un grupas no 33 valstīm, to vidū 116 no Igaunijas, 24 no Somijas, 15 no Dānijas, 14 no Krievijas, deviņas no Lielbritānijas, astoņas no Polijas. Latviju pārstāvēs Alise Joste, Ozols, NiklāvZ, Shipsea, Rīgas modes, Triana Park un Very Cool People.

Mākslinieku mērķis ir ne tikai izklaidēt klausītājus, bet arī piesaistīt industrijas profesionāļu uzmanību – koncertus apmeklē menedžeri, aģenti, koncertu un festivālu rīkotāji no Baltijas, Ziemeļvalstīm, kā arī citām tuvākām un tālākām zemēm. Dižas zvaigznes šādos festivālos nepiedalās – pārsvarā tie ir neatkarīgās mūzikas spīdekļi, kuri izpaužas rokā, post punk, sintpopā, elektroniskajā un deju mūzikā, džezā, folkmūzikā, metālā un citos stilos.

Nav aizmirsta arī klasika – no renesanses līdz laikmetīgajai mūzikai un igauņu komponistu pirmatskaņojumiem. 31. martā radošajā centrā Kultūras katls/Kultuurikatel notiks koncerts, kuru diriģēs slavenās Jervi dinastijas pārstāvis Kristjans Jervi. Sergeja Prokofjeva mazdēla britu komponista eksperimentētāja Gabriela Prokofjeva Koncertu plašu atskaņotājiem un orķestrim Kristjana Jervi vadībā izpildīs kamerorķestris Glasperlenspiel Sinfonietta un angļu hiphopa dīdžejs Mr Switch. Turpinājumā skanēs ievērojamā igauņu komponista Pētera Vehi mūzika.

Lielākā daļa festivāla koncertu notiks no 31. marta līdz 2. aprīlim (uz tiem var iegādāties biļetes vai abonementu), paralēli visā Tallinā – veikalos, kafejnīcās, dizaina darbnīcās, citos publiskos un privātos kaktos – paredzēti vairāk nekā 100 koncertu, kurus varēs apmeklēt bez maksas. Piemēram, 31. martā plkst. 12–12.30 Igaunijas pārstāvis šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Jiri Potsmanis uzstāsies Tallinas 4. maršruta tramvajā.

TMW programma ir milzīga, ar to var iepazīties foruma mājaslapā. Ja mākslinieku vārdi neko neizsaka, vienkārši izvēlieties seksuāli pievilcīgākos! Varbūt viss, ko jūs vēlaties, ir dzirdēt somu fankmūzikas grupu Eternal Erection?

Mūzikas nedēļa piedāvās programmu TMW Tastes, kura ļaus novērtēt 24 labāko Tallinas restorānu šefpavāru speciāli veidoto ēdienkarti; Dizaina un arhitektūras galerijā darbosies festivālā pop-up restorāns, kuru atvērs bohēmiskās kafejnīcas un restorāna Fellin (Viljandi) šefpavāre Margo Paluoja. Programma TMW Arts iepazīstinās ar Igaunijas laikmetīgo mākslu. Vēl divi nozīmīgi Tallinas Mūzikas nedēļas satelītpasākumi – pasaules līmeņa mājas alus darītavu sasniegumu parāde Tallinn Craft Beer Weekend un Dizaina tirgus, kas pulcēs Baltijas un Ziemeļvalstu māksliniekus.

Mūzikas industrijas konferenci papildinās forums Radošums – pārmaiņām/ Creativity for Change, kurā satiksies uzņēmēji, politiķi, izglītības, zinātnes, tehnoloģiju, kultūras un mākslas jomas eksperti un pilsoniskās sabiedrības aktīvisti. Viņi diskutēs par to, kā radošā domāšana var palīdzēt modernizēt sabiedrību, lai stiprinātu un veicinātu demokrātiju, iecietību, daudzveidību, vienlīdzību, izteiksmes brīvību un labklājību ceturtās industriālās revolūcijas priekšvakarā. Ar mūziku vairs nepietiek.

Tallinas Mūzikas nedēļa
Pasākumi no 28. marta līdz 3. aprīlim
Programma www.tmw.ee

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja