Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Tallinas mūzikas nedēļā Latviju pārstāvēs Sergejs Jēgers, Instrumenti, Mona De Bo un Bass Lion

No 29. līdz 31. martam Tallinā notiks Baltijas lielākā mūzikas konference – Tallinn Music Week, kur uz 20 skatuvēm uzstāsies Igaunijas un tās kaimiņvalstu spožākās jaunās mūzikas pērles. Latviju mūzikas konferencē pārstāvēs Sergejs Jēgers un grupas Instrumenti, Mona De Bo un Bass Lion.

Festivālu 29. marta vakarā klubā Rock Cafe ar sava debijas albuma prezentāciju svinīgi atklās Latvijā labi zināmā igauņu dziedātāja Iiris. Uz skatuves kāps arī īpaši viesi no Somijas – grupa Rubik.

Festivāla programmā šogad piedalīsies 33 mākslinieki no 13 valstīm, tostarp labi zināmā zviedru grupa Husky Recue, kuri prezentēs savu jauno albumu, lietuviešu dziedātāja Alīna Orlova (Alina Orlova), grupas Jaakko & Jay, The New Tigers un Zebra and Snake no Somijas, krievu alternatīvā roka grupa Motorama, britu solomākslinieks un producents Napoleon IIIrd, kā arī indīroka grupa Diver no Austrijas.

No atzinību guvušiem pagrīdes mūziķiem Tallinas mūzikas nedēļā uzstāsies jau kopš deviņdesmito gadu sākuma aktīvie ÖÄK, nupat albumu izdevušie Shelton San, Eiropā veiksmīgi koncertējušie Talbot, indīroka veterāni Ans. Andur, avangarda metāla konceptuālisti Neoandertals, hausmūzikas guru Ajukaja, kā arī daudzi jaunās paaudzes elektroniskās mūzikas veidotāji. Būs arī igauņu komponiste Mirjama Tallija un Tatjana Kozolova, kā arī klasiskie mūziķi Helēna Lokuta, Āge Jūrikas un citi.

Daudzas uzstāšanās vietas un mākslinieki jau kļuvuši par festivāla Tallin Music Week klasiku - festivāli Jazkaar un Viljandi Folk ar savu programmu viesosies NO99 teātrī, festivāls Hard Rock Laager būs klubā Tapper, festivāli Hea Uus Heli un Rabarock - Von Krahl teātrī, Tallinas mūzikas nedēlā darbosies divas zāles klubā Rock Cafe. Igaunijas Mūzikas attīstības centrs sadarbībā ar Igaunijas Profesionālo mūziķu asociāciju un Pilles Lillas mūzikas fondu Igaunijas koncertzālē prezentēs talantīgus vietējos klasiskos mūziķus, savukārt Igaunijas Mūzikas dienās Melngalvju namā (Mustpeade Maja) uzstāsies Igaunijas laicīgie mūziķi.

Blakus jau ierastajām uzstāšanās vietām būs arī neierasti skatuves risinājumi pilsētvidē un citviet. Dzīvā mūzika skanēs Skype mītnē, Nordic Hotel Forum viesnīcas numuriņā, LHV bankas filiālē, Dizaina un Arhitektūras Galerijā un Miia-Milla-Manda muzejā. Koncerti notiks arī ierakstu veikalā Biit, kafejnīcā Must Puudel, grāmatnīcā Apollo In Solaris un šī gada festivāla centrā Viru Keskus.

Tallinn Music Week festivāla mērķis ir celt Igaunijas un tās apkārtnes mūzikas reputāciju, attīstīt vietējo mūzikas industriju starptautiskā mērogā un nest Igaunijas vārdu mūzikas industrijas pasaulē. Biļetes uz festivālu Tallinn Music Week iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja