Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tapusi džeza gadatirgum jazzahead! veltīta izlase Jazz in Latvia 2021

Jau piekto gadu pēc kārtas Latvijas džezs tiek pārstāvēts lielākajā Eiropas džezam veltītajā gadatirgū jazzahead!, kas ik aprīli notiek Brēmenē, Vācijā. Īpaši gadatirgum tapusi arī izlase Jazz in Latvia 2021, kurā iekļautas 18 pašmāju mākslinieku kompozīcijas, informēja mūzikas izdevniecības SKANi pārstāvji.

Pandēmijas izraisīto ierobežojumu dēļ šogad gadatirgus norisinājās digitāli, taču liela daļa no džeza mūzikas izlasē iekļauto darbu autoriem piedalījās virtuālajā prezentācijā.

Šogad jazzahead! ietvaros speciāli izstrādātajā virtuālajā platformā bija saglabājies izstādes stendu princips: tos varēja apmeklēt nozares profesionāļi no visas pasaules, apmainoties ar kontaktiem un dibinot sadarbības. Lai arī nekas nespēj pilnvērtīgi aizstāt tikšanās klātienē Brēmenes izstāžu zālē, oficiālajā notikuma programmā tika iekļauts M/Darbnīcā nofilmētais virtuālais koncerts ar 10 māksliniekiem (Deniss Paškevičs jeb TEN KA, Ieva Kerēvica, Andris Buiķis, Very Cool People, Kristapa Vanadziņa trio, klausies, Inese Bērziņa, Miķelis Dzenuška, Dream Teller un Lipskis/Justs/Arbidāns trio).

Līdzās iepriekšminētajiem, Jazz in Latvia 2021 mūzikas izlasē tika iekļauti arī Raimonda Paula trio, Latvijas Radio bigbenda, Jelgavas bigbenda, Ļuda Mockūna un Arvīda Kazlauska, Liepaja Music Orchestra, B.H.A.D. Company un Jāņa Ruņģa kompozīcijas. 

"Kaut arī šogad jazzahead! nenotika klātienē, taču mēs pratām šo situāciju izmantot savā labā. Digitālais formāts mums deva unikālu iespēju - parādīt visai džeza mūzikas industrijai veselus vienpadsmit Latvijas mūziķu priekšnesumus, kas ierastā izstādes formātā līdz šim nekad nav bijis iespējams. Atsauksmes ir fantastiskas! Šī gada džeza izlasi šoreiz ir pieejama ne tikai izstādes apmeklētājiem un sadarbības partneriem, bet pilnīgi visiem džeza mūzikas cienītājiem visā pasaulē," norāda Egīls Šēfers, Latvijas Mūzikas informācijas centra direktors un SKANI vadītājs.

"Paldies, ka parādījāt lieliskas mūzikas buķeti no jūsu valsts – es to izbaudīju," raksta menedžeris Robi Maurer.

"Ir lietderīgi uzzināt, kā džeza ziņā klājas mūsu kaimiņiem," pauž žurnāliste Krystyna Stanko.

“Izrādās, ka Latvijas džezā ir visnotaļ interesanti mākslinieki," saka ierakstu kompānijas parstāve Bozena Uryga-Seweryn.

...šīs ir tikai dažas atsauksmes, kas tika saņemtas no jazzahead! apmeklētājiem pēc virtuālā koncerta izskanēšanas. 

Jaunais SKANi albums Jazz in Latvia 2021 pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas un lejuplādes platformās un audio dubultkompaktdiska formātā ierakstu veikalos 80 pasaules valstīs un arī Rīgā.

Vairāk: www.lmic.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja