Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

The Tiger Lillies. Šokējošie klauni

Reiz redzēts, Londonas traģikomiskais un ciniskais kabarē stila trio The Tiger Lillies neļaus par sevi aizmirst. Sirreālie, melnā humora piesātinātie koncertuzvedumi liek skatītājiem gan histēriski smieties, gan neizpratnē izplest acis. Tīģerlilijām nekas nav svēts, savās dziesmās trio pievēršas gan savdabīgai prostitūcijas, gan alkoholisma un narkomānijas glorifikācijai un savulaik pat nodēvēts par sātanistiem. Jaunākais šovs Seven Deadly Sins apspēlē visus katolicismā minētos septiņus nāves grēkus, izrādē parādās arī stilizētas un visnotaļ agresīvas lelles. Tiesa, vēl nav zināms, kas tieši tiks atskaņots Positivus festivālā — tikpat labi tā var būt divdesmit pastāvēšanas gadu jubilejai veltītā koncertprogramma, kā arī jebkura no trio izrādēm. Trūcīgi tērptas meitenes, cirka gaisa dejotāji, liliputi un apjomīgas kundzītes — jo lielāks balagāns, jo apmierinātāki izskatās paši mūziķi!

Solists Mārtins Žaks lielākoties uzstājas klauna grimā. Viņa falseta balstiņu, kas spēj radīt tik īpatnējas intonācijas un balansēt starp smiekliem un asarām, pavisam noteikti var nosaukt par vēl vienu instrumentu.

The Tiger Lillies nedrīkst uztvert nopietni — veikli žon­glējot ar tabu tematiem, mūziķi rada dīvainu stilu miksli, kas tikpat labi iederētos piesmēķētā, nelielā krodziņā, bet bieži vien nonāk arī uz lielākām skatuvēm — pēc Positivus festivāla nākamā uzstāšanās būs Sidnejas operā! Provokatīvos britus atzinīgi vērtē visā pasaulē, par 2003.ga­­­da albumu trio The Tiger Lillies pat bijis nominēts prestižajai Grammy balvai.

Positivus festivāls.Piektdiena, 17.jūlijs, plkst.21.45—22.30, Tele 2 skatuve

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja