Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tiešsaistē pieejami Liepājas Simfoniskā orķestra koncertieraksti

Laikā, kad koncerti klātienē nav iespējami, Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) saviem klausītājiem tiešsaistē piedāvā bezmaksas saturu – dažādi koncerti, to skaitā bērniem, arī opera Suitu sāga un koncertinterviju cikls Tuvāk ir atrodami gan orķestra mājas lapā, gan Latvijas Televīzijas vietnē replay.lv, kā arī Latvijas Radio 3 arhīvā.

"Laikā, kad pieaug cilvēku nepieciešamība pēc iepriecinājuma un atbalsta, vēlamies sniegt līdzcilvēkiem savu brīnišķīgu veikumu koncertos, koncertsarunās un operas izrādē digitālā formātā. Esam vienuviet apkopojuši mūsu ierakstus, kas bez maksas ir pieejami gan mūsu pašu, gan Latvijas Televīzijas, kā arī Latvijas Radio krājumos. Ceram, ka tie kalpos par gara stiprinājumu, un palīdzēs sagaidīt atkaltikšanos klātienes koncertos," saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

LSO mājaslapā liepajassimfoniskais.lv ir iespējams noskatīties koncertinterviju cikla Tuvāk 14 raidījumus, ko orķestris jau no vasaras ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu tiešraidē no koncertzāles Lielais dzintars ir translējis gandrīz katru ceturtdienu. Nepilnu stundu garajās sērijās tuvāk var iepazīt unikālās personības, kas veido šo kolektīvu. Raidījumā var baudīt gan orķestra mākslinieku spēli visdažādākajos mūzikas stilos, gan arī sarunā ar koncertzāles vadītāju Timuru Tomsonu, vai Rietumu radio ētera cilvēku Dzintaru Hmieļevski uzzināt, kas papildus mūzikai aizrauj un iedvesmo šos mūziķus.

Turpat ir atrodams arī izglītojošs orķestra koncerts bērniem par to, kā top mūzika. Šajā koncertā LSO kopā ar klarnetistu Egīlu Šēferu un komponistu Rihardu Dubru aicina iepazīt mūzikas radīšanas noslēpumus.

Orķestra mājaslapā pieejama ir arī koncertsaruna Mūzika kultūrvēstures telpā, kas šogad tiešsaistē norisinājās Saldus Vasarsvētku kamermūzikas festivālā. Vēstures zinātņu doktora Harija Tumana un Latvijas Radio 3 Klasika žurnālistes, muzikoloģes Intas Zēgneres sarunu papildināja vijolnieces Līgas Baltābolas atskaņotā Johana Sebastiāna Baha mūzika.

Latvijas Televīzijas vietnē replay.lv šobrīd aizvien ir iespējams noskatīties Imanta Kalniņa 75. jubilejai veltīto koncertu (Māra Sirmā vadībā orķestris atskaņo gan Septīto simfoniju, gan miniatūru Santakrusa un arī Koncertu obojai ar izcilā latviešu obojista Pētera Endzeļa solo), kā arī Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros tapušo Riharda Dubras oriģināloperu Suitu sāga.

Savukārt Latvijas Radio 3 Klasika arhīvos slēpjas daudzi LSO koncertieraksti audio formātā, to skaitā nupat izskanējušais Liepājas koncertzāles Lielais dzintars piecu gadu jubilejas koncerts, arī šīs sezonas (LSO 140. jubilejas sezona!!!) atklāšanas koncerts un vēl daudzi citi.

Visam minētajam tiešsaistes piedāvājumam ir iespējams piekļūt arī LSO mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja