Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiešsaistes koncertcikla Simfonija tuvāk noslēgumā skanēs Bēthovena Septītā simfonija

Liepājas simfoniskā orķestra pirms gada iesākto un nupat Lielajai mūzikas balvai 2021 nominēto tiešsaistes koncertu ciklu Simfonija tuvāk 21. janvārī pulksten 19 noslēgs Ludviga van Bēthovena Septītā simfonija, ko diriģēs Guntis Kuzma

Koncertcikls Simfonija tuvāk veidots, lai iepazīstinātu klausītājus ar simfoniskā repertuāra meistardarbiem. 1812. gadā radītā Septītā simfonija ir viens no Bēthovena labākajiem sacerējumiem – tā viņš pats to pieteica klausītājiem pirmatskaņojumā Vīnē 1813. gadā. 

Mūzikas pētnieki šī darba radīšanas laiku sauc par Bēthovena dzīves vislaimīgāko posmu, kad komponists bijis radošu spēku pilnbriedā, iemīlējies un publikas novērtēts. Tas ir laiks, kad Bēthovens rada vienu šedevru pēc otra. Septītā simfonija tiek apbrīnota par milzīgo, vitālo enerģiju, kas tajā ielikta. 

Pirms gada Liepājas simfoniskais orķestris ciklu Simfonija tuvāk atklāja ar Volfganga Amadeja Mocarta 40. simfoniju ar Gunti Kuzmu pie diriģenta pults – un kopa ar viņu šo ciklu noslēgs 21. janvārī.

Piektdien, 14. janvārī, kļuva zināms, ka projekts Simfonija tuvāk izvirzīts Lielajai mūzikas balvai 2021 kategorijā Par izcilu sniegumu gada garumā

Diriģents un klarnetists Guntis Kuzma savu talantu spilgti apliecinājis daudzu kolektīvu priekšā. Viņš regulāri sadarbojas ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Liepājas simfonisko orķestri, kamerorķestriem Accademia Baltica, Sinfonietta Rīga, Sinfonia concertante un citiem. Mūziķis nebaidās no izaicinājumiem, par ko liecina aktīvā interese par laikmetīgo mūziku un daudzu skaņdarbu pirmatskaņojumi gan klarnetista, gan diriģenta ampluā. Par izciliem veikumiem 2018. gadā Guntis Kuzma saņēmis Lielo mūzikas balvu.

Cikla Simfonija tuvāk pārraides sākas ar mūzikas apskatnieka Oresta Silabrieža un koncertprogrammas diriģenta sarunu, kas atklāj simfonijas tapšanas laika kontekstu un darba uzbūves detaļas. Savukārt pēc simfonijas atskaņojuma savos iespaidos par dzirdēto sarunā ar koncertzāles Lielais dzintars vadītāju Timuru Tomsonu dalās orķestra īpaši aicināti pastāvīgie klausītāji.

Sērijas noslēguma koncerts 21. janvārī būs skatāms internetā un ilgs aptuveni stundu bez starpbrīža. To bez maksas varēs vērot gan orķestra mājaslapā lso.lv, gan Facebook lapā facebook.com/Liepaja.Symphony.Orchestra.

Visas līdz šim ciklā izskanējušās simfonijas aizvien ir brīvi pieejamas mājaslapas lso.lv video galerijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja