Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tukuma novadā izskanēs Daumanta Liepiņa, Aurēlijas Šimkus un Reiņa Zariņa solokoncerti

Pavasarī Tumes Kultūras namā notiks triju koncertu cikls Klaviermūzikas pavasaris, kurā muzicēs trīs spoži latviešu pianisti — Daumants Liepiņš, Aurēlija Šimkus un Reinis Zariņš.

Otrdien, 7. martā, plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā viesosies starptautisku konkursu laureāts Daumants Liepiņš - jauns un virtuozs pianists, kurš savu intraverto un vērīgo skatu īpaši vērsis romantisma laika un Latvijas komponistu mūzikas virzienā.

Koncertam Tumē Daumants izvēlējies Franča Šūberta Sonāti Lamažorā, kas komponēta dažus mēnešus pirms komponista pāragrās aiziešanas un kurā organiski savienojas Šūberta dziesmu gars, tikai viņam piemītošā pārdabiski skaistā melanholija un godinājums dievinātajam Bēthovenam. Līdzās likti divi Franča Lista opusi: fantāzija par Mocarta operas Dons Žuans gaisotni un Kāzas no cikla Klejojumu gadi, kur Rafaela gleznas iespaidā Lists zīmējis Marijas un Jāzepa precību brīdi.

Pirmdien, 10. aprīlī, Otrajās Lieldienās plkst. 16.00 ar programmu Gaismas svētceļnieki Tumē viesosies starptautisku konkursu laureāts, pianists ar pasaules rūdījumu Reinis Zariņš, kurš māk izzināt mākslas un dzīves dziļākos noslēpumus, lai dotu mums unikālas, neaizmirstamas interpretācijas.

Reiņa programmā alfa un omega būs mistiķa Andreja Selicka dievbijīgās miniatūras, kas iekļaus koncertu, bet pa vidu - angļu dievredzētāja Džona Tavenera Austrumu pareizticīgās baznīcas lielsvētku tropārijs jeb himna, armēņu klasiķa Komitasa Dzērve, Arvo Perta variācijas, Riharda Dubras Lieldienu rīta lūgšana, un būs arī Johans Sebastiāns Bahs ar Prelūdiju un fūgu solminorā no Labi temperētā klavīra II burtnīcas, kam sekos amerikāņu džeza pianista Breda Meldava komponēta atbalss par šo pašu prelūdiju un fūgu. Kopumā gaidāms aizraujošs sakrāls piedzīvojums.

Pirmdien, 1. maijā, plkst. 16.00 Tumes Kultūras namā muzicēs starptautisku konkursu laureāte Aurēlija Šimkus - Zviedrijā studējoša jauna pianiste, kas jau agros gados pievērsusi Eiropas mūzikas kritiķu uzmanību un kuras ieskaņojums saņēmis prestižo balvu ECHO Klassik.

Aurēlijas uzmanības lokā šoreiz būs Mocarta mundrā Piektā sonāte, Bēthovena humorpilnā Sestā sonāte, Rahmaņinova populārās Variācijas par Korelli tēmu; amerikāņu ostinētā minimālisma apbrīnotājiem patiks Glāsa meditācija Mad Rush, un visu vainagos Šopēna Pirmā balāde un Otrais skerco.

Ieeja koncertos 10 EUR. Biļetes pieejamas Tumes Kultūras namā. Tālrunis rezervācijai +371 26332401.

Koncertus rīko biedrība Koris Noktirne.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja