Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uz Ķīpsalu pēc iedvesmas

"Aicinām cilvēkus laukā no mājām uz Rīgas Ziemassvētku koncertu iedvesmoties no spilgtiem mūziķiem un muzikālām kompozīcijām," uz ikgadējiem svētku koncertiem Ķīpsalas hallē 25. un 26. decembrī aicina to mākslinieciskais vadītājs, diriģents Rūdolfs Bērtiņš kopā ar režisoru un scenogrāfu Reini Suhanovu. Tajos gaidāmi pasaules klasiskās un populārās mūzikas hiti, svētku atmosfēra un iedvesmojoši supervaroņi.

Šogad – nu jau sešpadsmitajā Ķīpsalas Ziemassvētku koncerta reizē – ideja ir iedvesmot jauniem, lieliem darbiem. Reinis Suhanovs norāda: "Ziemassvētkos tumsa uzvar gaismu un ideāli stāv pāri sadzīves niekiem. Ziemassvētkos piedzima Jēzus – cilvēks, kurš neatgriezeniski mainīja pasauli. Ir cilvēki – varoņi, tajā skaitā ir arī mūziķi, kas veicinājuši pārmaiņas pasaulē, piemēram, Džons Lenons un Joko Ono, kas aicināja apturēt karus. Darīsim pasaulē labu arī mēs!" Tāpēc koncertā skanēs mūzika, kas iedvesmojusi cilvēkus visā pasaulē neatkarīgi no vecuma vai tautības. Programmā ietverti Džona Lenona, Endrū Loida Vēbera, Maikla Džeksona superhiti, Queen, Metallica un Bjorkas dziesmas. Līdzās tām skanēs melodijas, kas asociējas ar vēsturiskajām pašmāju kulta grupām Jumprava, Eolika, Menuets, kā arī Ulda Marhileviča, Ralfa Eilanda, Gunāra Kalniņa kompozīcijas un Ziemassvētku melodijas jaunās Gunāra Kalniņa, Rūdolfa Bērtiņa un Viļņa Šmīdberga aranžijās. Viens no pārsteigumiem varētu būt, piemēram, tas, ka pazīstamo Aigara Graubas Ziemeļmeitu Rūdolfs Bērtiņš ietērpis jaunās skaņās – "tādā kā gregoriskā izpildījumā", jo viņš to redzējis ne kā klasisku Jumpravas dziesmu vokālās grupas Baritoni izpildījumā.

"Šogad uz Ķīpsalas skatuves kāps lieliskais supervaronis – spēcīgā roka balss Atis Ieviņš un visekscentriskākā būtne šajā mūziķu plejādē – Katrīna Gupalo. Sirdis sasildīs vokālā grupa Baritoni un grupas Framest solists Mikus Abaroniņš un mūsdienu Ādama Ieva, kura brauc ar moci, skaisti dzied un ļoti labi izskatās – Dināra Rudāne," stāsta Rūdolfs Bērtiņš, kurš jau piekto gadu ir šo koncertu mākslinieciskais vadītājs. Dalībnieku plejādi papildinās viens no labākajiem Latvijas meiteņu koriem Spīgo, mūsdienu deju grupa Buras, kamerorķestris un pavadošā grupa. Kopā ar abiem mākslinieciskās programmas veidotājiem koncerta gatavošanā piedalās stila konsultante Anete Agneta Krišjanova.

Top komentāri

ups
u
Salasīts kamerorķestris, nekādi solisti, Bētiņš, kā diriģents un vadītājs - par ko maksāt? Sviests un haltūra
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja