Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Valmierā norisināsies Latvian Voices a cappella festivāls

Vokālā a cappella grupa Latvian Voices astoto reizi rīkos a cappella festivālu, kas no 15. augusta līdz 17. augustam norisināsies Valmierā, informēja Latvian Voices pārstāvji

Festivālā uz koncertiem un meistarklasēm ik gadu pulcējas a cappella mūzikas cienītāji, dziedātāji, mūziķi, pedagogi un vokālās mākslas interesenti. Šogad festivāls veltīts akustiskajam mūzikas izpildījuma veidam, kas izpildāms bez skaņu pastiprinošām iekārtām.

Festivālā norisināsies vairāki vokālās mūzikas koncerti. Ceturtdien,15. augustā, plkst. 19.30 privātajā saimniecībā Mičkēni uzstāsies tradicionālās dziedāšanas grupa Saucējas, kas apgūst un popularizē latviešu tautiskās dziedāšanas manieres un tehnikas, īpašu uzmanību veltot daudzbalsības tradīcijām.

Piektdien, 16. augustā, plkst. 19.30 Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcā izskanēs koncerts Akustiski un telpiski, kurā pamīšus uzstāsies vokālās grupas Latvian Voices, Ēra un Skonai. Telpas akustika bez skaņu pastiprinošām iekārtām, ieskaujot klausītāju 360 grādu amplitūdā, ir koncerta stūrakmens. Dažādu balsu un akustikas saspēle autentiskā veidā atgriezīs klausītāju pie a cappella dziedāšanas pamatvērtībām.

Sestdien, 17. augustā, plkst. 14 Valmieras Kultūras centrā jaunākos klausītājus gaidīs Valsts akadēmiskais koris Latvija un diriģents Māris Sirmais ar Lauras Jēkabsones kora kameroperas bērniem Ej nu ej uzvedumu. Kameroperas pamatā ir stāsts par pilsētas puiku, kurš izdzīvo plašu emociju gammu, nonākot tramvajā, ciemojoties pie vecmammas piejūras lauku mājās un domājot par, piemēram, tēta miegu vai laika zoba sagrauztu žogu. Gatavība aizraujošiem piedzīvojumiem un negaidītiem pavērsieniem vijas cauri krāsainajai un atraktīvajai koncertizrādei. Mārtiņa Meijera veidoto libretu, kas balstīts Marta Pujāta dzejā, papildina horeogrāfijas elementi un koša scenogrāfija.

Biļetes uz koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās. Savukārt 17. augusta festivāla noslēguma koncerts, kurā uzstāsies visi meistarklašu dalībnieki, ir atvērts jebkuram interesentam bez maksas.

Neatņemama festivāla sastāvdaļa ir arī meistarklases, kuras, kā ierasts, arī šogad vadīs Latvian Voices dalībnieki un vairāki viesmākslinieki - etnomuzikoloģe un folkloriste Zane Šmite, kora Latvija mākslinieciskais vadītājs un diriģents Sirmais, kā arī dziedātāja un diriģente Kalniņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja