Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” debitēs Ņujorkas Linkolna Centrā

Valsts Akadēmiskā koris "Latvija" ir uzaicināts koncertēt jaunajā Linkolna Centra rudens festivālā "White Light" šī gada 12. un 13. novembrī. Šī būs kora debija ASV, pavēstīja kora producente Ieva Vītiņa. Festivāla programmu ASV izsludināja 13.maijā, sasaucot preses konferenci, kur vēstīto jau atspoguļojis "The New York Times" un citi ASV laikraksti. Jau uzsākta biļešu tirdzniecība.

Festivāla fokusā būs visdažādāko laikmetu un žanru garīgā mūzika un tā programmā atrodami tādu izcilu mākslinieku vārdi, kā piemēram, "The Hilliard Ensemble" un saksofonists Jans Garbareks, "Dresden Staatskapelle" un diriģents Daniels Hardings, pianists Aleksejs Ļubimovs, "Collegium Vocale Gent". Festivālā Latviju pārstāvēs arī vijolnieks Gidons Krēmmers ar orķestri "Kremerata Baltica".

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" festivālā uzstāsies ar divām dažādām programmām ievērojamā igauņu diriģenta Tenu Kaljustes vadībā. 12.novembrī programmā "Baltic Dreams" skanēs Veljo Tormisa kora rituāls  "Dzelzs apvārdošana", Arvo Perta "Dopo la vittoria" un Šveices komponista Franka Martina Mesa. 13.novembrī kora izpildījumā skanēs programma "Bahs un Arvo Perts".   

Preses konferencē atklājot, ka ideju rīkot šādu festivālu rosinājušas nopietnas nodarbības ar jogu, Linkolna centra programmu viceprezidente Džeina Mosa pieteikusi "White Light Festival" kā jaunu, ikgadēju notikums, kura uzmanības centrā ir «mūzikas unikālais, īpašais emocionālais spēks, kas mūs atmodina mūsos transcendentālo.» Festivāls piedāvā garīgo dimensiju dažādās kultūras tradīcijās un izpausmes veidos no Brāmsa "Vācu rekviēma" līdz horvātu  Renesanses laika mūzikai un Ziemeļindijas rāgām. «Pulcējot festivālā ievērojamus mūziķus — Rietumu klasiskās mūzikas, Indijas tautas mūzikas, Ķīnas cīņu mākslas un citu žanru meistarus, šīs muzikālās tikšanās mūs rosinās piedzīvot vienotības un visuma sajūtu šajā arvien pieauguši frenētiskajā un fragmentētajā pasaulē,» Džeina Mosa raksta festivāla mājaslapā.

Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" direktors Māris Ošlejs uzsver, ka pēc trīskārtējas viesošanās Singapūras Mākslas festivālā, Lucernas Festivālā Šveicē, Brēmenes Mūzikas festivālā u.c. festivālos pēdējo desmit gadu laikā, šī ir kārtējā kora mārketinga uzvara, iekarojot pasaules nozīmīgākās koncertzāles. Pēc ASV aģentūras lūguma, koris "Latvija" ASV tiek pieteikts kā "Latvian National Choir".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja