Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vēl viena iespēja dzirdēt Elīnu Garanču operā Roberto Deverē Ņujorkā un Rīgā

Ceturtdien, 21. aprīlī, plkst. 18.30 un plkst. 18.40 Rīgas kinoteātrī Kino Citadele varēs noskatīties Ņujorkas Metropolitēna operā tapušo Gaetāno Doniceti operas Roberto Deverē jauniestudējumu, kurā vienu no galvenajām lomām atveido mecosoprāns Elīna Garanča. Šo izrādi sagatavojuši diriģents Mauricio Benīni un režisors Deivids Makvikars.

Pagājušajā sestdienā, 16. aprīlī, opera Roberto Deverē tiešraidē no Ņujorkas bija skatāma kinoteātros visā pasaulē, arī Kino Citadele Rīgā. Elīnas Garančas cienītāju interese par izrādi ir bijusi tik liela, ka Kino Citadele ceturtdien piedāvā atkārtojuma seansus.

Operas Roberto Deverē darbība risinās Londonā – Vestminsteras pilī un Tauerā – no 1599. līdz 1601. gadam. Tas ir vēsturē balstīts stāsts par intrigām angļu galmā. Karaliene Elizabete I (soprāns Sondra Radvanovska) paraksta nāves spriedumu savam kādreizējam favorītam Eseksas grāfam Roberto Deverē (tenors Metjū Polencāni). Pēc neveiksmīgas militārās operācijas Īrijā viņš tiek vainots nodevībā. Grāfs ir bezcerīgi iemīlējies Notingemas hercogienē Sārā (mecosoprāns Elīna Garanča), kura ir viņa drauga hercoga (baritons Marjušs Kveceņs) sieva. Viņu laulību organizēja karaliene, un Sāra nekad nav mīlējusi hercogu...

Kritiķi atzinīgi novērtē solistu kvartetu un slavē soprāna Sondras Radvanovskas varoņdarbu – šajā sezonā Metropolitēna operā viņa atveido galvenās lomas Gaetāno Doniceti triloģijā, kas veltīta Tjūdoru dinastijas karalienēm, – operās Anna Boleina, Marija Stjuarte un Roberto Deverē.

Recenzenti jūsmo par Elīnas Garančas grezno, samtaino balsi un norāda, ka viņas jutekliskā Sāra ir spilgts pretstats Sondras Radvanovskas nelokāmajai Elizabetei.

Svētdien, 10. aprīlī, Ņujorkas viesnīcā Plaza Hotel notika Metropolitēna operas ģildes izdotā žurnāla Opera News 11. ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonija, kurā par ieguldījumu operas mākslā tika godināta Elīna Garanča, kā arī tenors Džozefs Kaleja, mecosoprāns Valtraude Meiere, soprāns Anna Ņetrebko un basbaritons Hosē van Dams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja